Felç ‘e giriş

Halk dilinde “ felç ” şeklinde anılan stroke ( inme, beyin felci, hemipleji) ‘nin 65 yaşından sonra görülme sıklığı %10 lara kadar çıkmaktadır. Toplumumuzda felç tedavisi ve rehabilitasyonu ile ilgili birçok söylenti ve yanlış bilgiler bulunmaktadır. Hastalar ve onların aileleri, bu bilgi kirliliğinden dolayı yanlış yönlenmekte ve güç durumlarda kalmaktadırlar.

Bu başlık altında anlaşılacağı üzere beyin felcine yer verilecektir. Ancak bu bölümde en altta ayrı bir başlıkta omurilik felcine de yer verilmiştir.

Felç tedavisi ‘nde çoğu zaman yetersiz rehabilitasyon uygulanmaktadır!

Felçlilerde çoğu zaman gereksiz, yetersiz veya yanlış şekillerde uygulamalar yapılmaktadır. Bilinmelidir ki, tedavi sadece basit hareketlerden oluşan egzersiz tedavisi değildir. Ülkemizde maalesef ailelere bilinçli veya bilinçsizce doğru olmayan bazı mesajlar da verilmektedir. Örneğin en sık duyduğumuz yanlışlıklardan bazıları ozon veya kuantum gibi uygulamaların tedavide gerekli olduğu yönünde yapılan telkinlerdir. Bunun tersi durumlarla da karşılaşabilmekteyiz. Örneğin kas kasılmalarının erken tedavileri çok önemli olduğu halde, buna “gereksiz” veya “zararlı” bile dendiğine sıklıkla şahit olmaktayız. Oysa kas kasılmalarının tedavilerine geç başlandığında çoğu zaman iş işten geçmiş olabilmektedir. Hastalar ve aileleri, önerilen ve etkinlikleri konusunda tıbbi kanıt olmayan alternatif tedavi yöntemleri konularında çok dikkatli olmalıdırlar ve güven duydukları tıbbi birimlere mutlaka danışmalıdırlar. Tedavi görecekleri yerlerde, bu hastalıkla ilgili hangi tedavilerin uygulandığını mutlaka detaylı bir şekilde araştırmalıdırlar.

Felç ‘te Aile Bireylerine Düşen Görevler

Hastaların aileleri veya yakınları, hastaların tedavi oldukları yerlerde bizzat terapilere de katılmalıdırlar. Unutulmamalıdır ki, hastalığın tedavisinde rehabilitasyon ekibinin her elemanının büyük önemi olduğu gibi, ailelerin de tedavilere katılmaları ve bu tedavileri öğrenmeleri/sürdürmeleri gereklidir. Zaten aile bireyleri de rehabilitasyon ekibinin en önemli elemanıdırlar. Rehabilitasyon ekip elemanlarının büyük eksiklik gösterdiği, hastaların terapilerinin ailelere açık tutulmadığı, hastalık hakkında geniş şekillerde bilgi ve tedavi olanakları sunulmayan tedavi merkezlerinin hastalarımıza fazla bir yararı olamayacağı akıldan çıkarılmamalıdır.

Ayrıca bakınız:

Felç (inme, beyin felci, hemipleji)

This Post Has 981 Comments

  1. Aydan

    Hocam merhaba eniştem yüksek tansiyona bağlı beyin sapında gerçekleşen beyin kanamasından Kaynaklı yoğun bakımda 6 gündür yatıyor beyin kanaması sırasında epilepsi Nöbeti de geçirdi ama soluk alabildi şu an kanama solunumu etkilediğinden komple makinaya bağlı nefes alıyo yatalak olması %99 deniyo yaşarsa iki gündür uyutma ilaçları verilmesi kesildi bu iki gündür göz kapaklarını açmaya çalışma ayakta minik bi kasılma elini sıkınca Çekme hareketleri oldu doktor bu hareketlerin ilkel hareket OLDUĞUNU söylüyor bu hareketler felçli olmadığını göstermez mi bi de sizin ihtimalleriniz nelerdir nelere hazırlıklı olmalıyız şimdiden çok teşekkürler

    1. Doktorunuzun söylediği gibi bunlar büyük ihtimalle refleks hareketlerdir. Çok ağır bir felç geçirdiği belli eniştenizin. Geçmiş olsun.

      1. Aydan

        Hocam öncelikle cevabınız için teşekkürler eniştemin bugün 13. Günü oldu verilen ilaçlar beyindeki ödemi yok edemedi nörolojik Açıdan ilerleme yok deniliyor bilinç kapalı deniyor fakat eniştem ablamın ve Çocuklarının sesini duyunca Gözlerini kırpıyor yutkunuyor Gözyaşı akıtıyor hiç bir şey yapamasa nabız artıyor bu bizleri duyduğu anlamına gelmez mi bu iyiye işaret değilmi şimdiden teşekkürler

        1. İyiye işaret tabii ki ama beyin lezyonu ağır anladığım kadarı ile. Lütfen dediklerimi takip edin. Geçmiş olsun.

          1. Aydan

            Hocam beynin üst kısmına diren takacaklarmış beyin sapına müdahale edilemediği için bi de ayak kasılmaları çok olduğundan düşük ayak ortezi takıldı bu Felç olma olasılığının çok OLDUĞUNU mu gösterir

          2. Biraz daha geniş bilgi verin lütfen. Önceden mesaj gönderdiyseniz bu ikisini birleştirip tekrar gönderin lütfen. Bu mesajdan anlayamıyorum ne demek istediğinizi. Geçmiş olsun.

  2. Aysem

    Babaannem 87 yaşında 7 yil önce beyin kanamasi
    geçirmişti iyilesti herşeye sıfırdan basladi 6ay oncede beyin felci gecirdi sol tarafta istem disi hareket var bacaklarinida oynatoyor ama yuruyemiyor yurumesi munkun olurmu 7 ay oldu bacakları tutmuyorsol taraf bundan sonraki süreç ne olur yapmamız gereken nedir bilgi verirseniz sevinirim tekrar yürüyebilir mi.

  3. Aysem

    Hocam babaannem 7 yil önce beyin kanaması geçirdi 6 ay yoğun bakımda kaldı herşeye 0 dan başladı iyileşti bebek gibi .şimdi 7 ay önce beyin felci geçirdi eli iste siz hareket ediyor bacaklarinida oynatıyor ama güç kaybı olduğu için yuruyemiyor tekrar yürümesi mümkün olur mu kendisi 87 yaşında neler yapmamız gerekir partiyi dagitilmazmi yardımcı olursanız sevinirim

  4. SerkanKESER

    Hocam oncelikle bize boyle bire bir soru cevap olanagi sagladiginiz icin size cok cok cok tesekkur ediyorum. 9 ocak 2016da abim sobadan yani karbonmonoksit zehirlenmesi yasadi o gundur bu gundur hala yogun bakimda bilinci 28. Gunde geldi ve sadece gozleriyle tepki verebiliyor bu zaman icerisinde abimin bogazina delik actilar ve midesine PEG taktilar. Peg taktiklarinin ertesi gunu bana bi beslenme uzmani yonlendirerek abiniz bundan sonra bu sekilde yataga bagimli yasayacak evde bu sekilde bakacaksiniz diyerek en ufak umudumu bile bitirdiler psikolojim alt ust olmus durumda hayatimda annem ve abimden baska kimsem yok annem 60 yasinda ben ise calismak zorundayim epikriz raporlari elimde mevcut size ulastirsam beni yonlendirebileceginiz bir yer var mi acaba… Saygilarimla.

    1. Eğer beyin uzun süreli oksijensiz kalmış ise abinizin bu şekilde kalma olasılığı var maalesef. Durumu anlayabilmek için daha uzun konuşabiliriz. Lütfen beni facebooktan ekleyin: ProfDr Erbil Dursun. Geçmiş olsun.

  5. esra

    Merhaba hocam.BABAMIN BEYNINE 3 YIL PIHTI ATTI.KONUŞMA VE YUTKUNMA ÖZELLIĞINI KAYBETMIŞTI. 1 AY SONRA YUTKUNMA BAŞLADI TAM OLMASADA.AMA ŞUAN HİÇ KONUŞMA YOK YAPILABILECEK BIR ŞEY VARMI.BABAM 75 YAŞINDA.VE SAĞ ELI TAM TUTMUYOR

  6. burcu

    Benim arkadaşımın annesi çok küçük yaştan bu yana bel altı felç bunun için ameliyat olur mu yoksa o zamandan bu zamana kadar yapılmadığı için hep böyle mi kalacak ??

    1. Sorunuz çok eksik. Nasıl bir felç? Felcin durumu nedir? Ve daha birçok parametreyi bilmem lazım ki cevaplayabileyim. Geçmiş olsun.

  7. Aydın

    Merhaba Hocam,

    Ben size bir soru sormak istiyorum,

    Babam kalp kriziyle hastaneye kaldırıldı, 11 gün sonra 4 damar tıkalı olması nedeniyle bypass ameliyatına girdi, ameliyat sırasında aort diseksiyonu meydana geldiği söylendi bu damarda yapay bir damarla değişti, fakat sonrasında babam o gün içinde uyanamadı, sonrasında beyne giden damarlarında tıkanmış olabileceği söylendi ve boyun damarlarından MR çekilerek kontrol edildi beynin sol tarafında pıhtı attığını tespit ettiler sonra tekrar boyun damarlarından anjiyo yapılarak iki taraftaki damarların temizlendiğini söylediler hatta damar içerisinden çıkan kolesterol parçalarını bize verdiler fakat kılcal damarlarda daha olduğunu bunlarında ilaçla giderilebileceğini söylediler.

    Babam şuan 30 gündür yoğun bakımda solunum destekli yaşıyor, seslendiğimizde bakıyor, gül dediğimizde gülüyor,ağzını kaşını oynatıyor kol ve ayaklarını çekiyor.

    Sorum, aort yırtılması ameliyat sırasında ne gibi sebepten olabilir, bize yüksek tansiyondan olmuş olabilir denildi, bunlar sürekli kontrol altında değil mi birde yırtılma olduktan sonra beyne giden damarları yırtılman sonra hemen kontrol etselerdi pıhtı atması meydana gelir miydi, kendine gelememe sebebi sanırım pıhtıdan dolayı kendisi günde 3-4 saat solunum yapabiliyor yeterli olmadığı için makineye bağlı.

    Biz hastamızı sizlere getirsek daha hızlı bir iyileşme süreci olur mu, sorularım kimseyi zan altında bırakmak değil öyle olsa zaten size sormazdım, babamı bu durumda görmek bizleri çok çok üzüyor.

    Hocam biz cevabınızı bekliyoruz, teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

    1. Şu anda yoğun bakım hekimlerince izlenmeli. Olayların nasıl geliştiğini benim hasta dosyasını görmeden bilebilmem mümkün değil. İnşallah yoğun bakımdan çıkınca temasa geçelim. Geçmiş olsun.

  8. Orhan

    Merhabalar hocam
    Yaklasik iki ay once, amcam baygin bir sekilde hastaneye getirildi, once beyin kanamasi oldugu soylendi ama sonra yuksek tansiyondan kaynaklanfigini soylediler. Sol tarafta felc olustu, konusma ve yutkunma sorunlari basladi. Agizdan beslenemedigi icin midesini deldiler ve hortum taktilar. Hastamiz daha sonra bobreklerinden rahatsizlik gecirdi ama tedavisi edildi. Sonra cigerlerinden enfeksiyon kapmis. Doktoru degisince, yerine gelen yeni doktor durumunun hep boyle oldugunu sanip tedavisine baslamamis. Bir hafta sonra ancak tedavisine basladilat. Yeniden tomografi cektiker, beyin kanamasi olmamis dediler. Sonra hastamizin tedavisine bir hafta gec baslayan doktor hanim, hastamizin durumunun iyiye gitmeyecegini hatta daha da kotu olabilecegini soyledi. Bu yorumu bizi uzmus olsa da, girevini tam olarak yapmayan bir doktorun sozlerine kulak asmadik, biraz zor da olsa baska bir hastaneye nakil edilmesini sagladik. Doktorlar tam olarak bir bilgi veremiyorlar hocam, hastamizin duzelmesi icin nasil bir yol izleyebiliriz? Doktorun kotu yorumlarini dikkate almalimiyiz? Ilginize cok tesekkur ederim.

    1. Hastanız hakkında bu yetersiz bilgiler doğrultusunda herhengi bir açıklama yapamam. Geçmiş olsun.

  9. ibrahim

    Hocam merhaba
    Anneannem yaklaşık 4 ay önce beyin kanaması geçirdi, 10 gün kadar yoğun bakımda yatırdılar sonra normal odaya aldılar normal odaya geçtiği gün taburcu oldu. Sağ tarafı felçli kaldı ve kanamanın en çok konuşma merkezini etkilediğini söylediler. Sonradan getirdiğimiz bi doktor yoğun bakımda seruma koyulması gereken bi ilacın koyulmadığını söyledi ve iğnelerini yazdı 2-3 aya kelimeler söylemeye başlar falan dedi. Felçli bacağını eğer isterse yavaş yavaş hareket ettirebiliyor, elini kaldıramıyor ama parmaklarını oynatabiliyor bazen elini tutuyorum hafif sıkabiliyor elimi, konuşamıyor değişik sesler çıkartıyor konuşmaya çalışıyor sizce ne zaman konuşur ne zaman yürür ?

    1. Melek

      Merhaba hocam Benim kuzenim 3 yıl önce çok Ateşlendi hastaneye götürdük menenjit teşhisi kondu başka hastaneye yolladılar felç vurdu sol tarafı ameliyat oldu beyninden fizik tedaviler gördü fakat şimdi 16 yaşında felç vurduğu zaman 14 yaşındaydı şimdi ise kolu çalışıyor ama hafif bir çalışmamazlik var parmakları calismiyor (sol el parmakları) sol bacağı ise hafif aksiyor ne yapmalıyız artık fizik tedaviler ise yaramıyor .

  10. Ebrar

    İyi akşamlar hocam.3-4 gün önce babaanem akşam yemeği sonrası beyin kanaması geçirdi.Sağ tarafı tutmuyor.Şuan hastanede tedavi görüyor.Kanamanın devam ettiğini söylediler.Yarın sabah emar çekilecek ve ona göre tedavi görecek.Sizce bu tedavinin süreci nasıl gerçekleşmeli veya tedavi sürecini hızlandırıcı egzersiz,ilaç vs var mı ? Şimdiden teşekkürler…

    1. Şu anda yoğun bakım hekimleri ve nörologlar tedavi etmeliler. Onlar ne zaman taburcu ederlerse o zaman çıkarın. Şu anda yoğun bakımda yara açılmasını ve eklem deformite oluşumunu önleyecek önlemler alın. Bunun için size yerdımcı olacak yazım: https://felc-romatizma.com/felcten-degil-bilmemekten-korkun . Ayrıca ilerisi için https://m.youtube.com/watch?v=Ad9tH-wy3YE adresindeki tv programımı seyredin. Burada çok ayrıntılı bilgiler edineceksiniz. Geçmiş olsun.

  11. OZKAN

    Merhaba hocam.Babam 2000 senesinde beyin kanaması gecirdi ve sag tarafını kullanamadı.Yogun fizik tedavi neticesinde yuruyor kendi basına bazı işlerini yapıyor.Sadece ayak ve el bileklerinden sonra hareket yok.1 hafta kadar önce sağlam olan sol bacak ve kalca kısmında yogun bir agrı oldu ve yurumesini bile guclestirmeye basladı.Bastonla ve birinin yardımıyla hareket eder oldu.1 aylık bir fizik tedevi verdiler tekrardan.Altında baska bir sebep olabilir mi?Yoksa şuana kadar sağlam olan bacağa çok yüklenmesinin bir etkisi mi?(Babam 60 yasında)

  12. Tolga

    Hocam merhaba,abim 20 gün önce kalp krizi geçirerek by-pass oldu herşey güzel gidiyordu hastahaneden taburcu oldu eve geldik 5 gün sonra sol tarafına inmr indi ve bugün 7.gün hastahanedeyiz Nasıl bi süreç bizi bekliyor doktorlar hiçbirşey söylemiyor soru bile soramıyoruz aşırı tepki gösteriyorlar.bu durum ne kadar sürecek acaba çok teşekkür ederim

    1. Hekimler neden tepki gösteriyor onların görevleri içinde hastalara ve yakınlarına detaylı bilgi vermek de var! Şu anda yoğun bakım hekimleri ve nörologlar babanızı tedavi etmeliler. yara açılmasını ve eklem deformite oluşumunu önleyecek önlemler alın. Bunun için size yerdımcı olacak yazım: https://felc-romatizma.com/felcten-degil-bilmemekten-korkun . Ayrıca ilerisi için https://m.youtube.com/watch?v=Ad9tH-wy3YE adresindeki tv programımı seyredin. Burada çok ayrıntılı bir felç programı göreceksiniz. Geçmiş olsun.

  13. Nil S.

    Merhaba Hocam…
    Sormak istediğim birşey var…Aydınlatırsanız sevinirim…6 ay önce Guillian Barre sendromu geçirdim…Şu an sol dizimden az da olsa reflex alınmaya başlandı…Bu buradaki patella reflexinin tamamıyla geri döneceğine işaret eder mi tıbben yoksa böyle kalır mı? az reflex normal reflexin habercisimidir sinir tamiri gerçekleştikçe? peşinen teşekkürler…iyi çalışmalar dilerim…

    1. Bu hastalıkta gidişat tutulum şekline göre değişiklikler gösterir. İyi bir tutulum varsa tamamen iyileşme de görülebilmektedir. Refleksin geri dönmesi iyi bir haber. Geçmiş olsun.

      1. Nevin

        Hocam benim de annm.felc.gecirdi sol kolunda felclik var hic kaldiramiyo kolunu hateket ettiremiyo kolunu eski gibi nasi hareket ettirwbilir doktora gittik d9ktor beyinde.iki tane pihti var dedii ne yapmamiz laIm

        1. Prof. Dr. Erbil DURSUN


          Bu durumları çözebilmek için spesifik tedavi ve rehabilitasyon programları önemli. https://m.youtube.com/watch?v=Ad9tH-wy3YE adresindeki tv programımı seyredin. Burada yapılması gereken birok uygulamayı bulacaksınız. Bizler hastalarımıza müzikoterapiden tutun dans terapisine, algı-mental rehabilitasyonundan iş uğraşı tedavilerine kadar çok geniş bir rehabilitasyon programını SGK kapsamında veek ücret almadan uyguluyoruz.Bu tür hastalarda, el-kol için toksin enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. Eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedavi ile gelişme beklenir (https://felc-romatizma.com/felcte-el-kullanimi ; https://felc-romatizma.com/zkt-felcte-zorunlu-kullanim-tedavisi-felc). Ancak tedavi sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir. Öyle ki hastanın uyumasını bile engelleyebilir. Bu sorunlarla evde yapılacak terapilerle başa çıkmak mümkün değildir. Öte yandan hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bunu rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Geçmiş olsun.
          Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
          https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
          https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
          https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
          https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
          https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
          https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot ;

  14. eylem sengul

    Oglum on yedi aylik odem sonrasi felc kaldi ama kasilmalari var suanda hortomla besleniyor sizce bu durumu nasil karsiliyrsunuz zor durumdayim

    1. Oğlunuzda anladığım kadarı ile serebral palsi oldu. Bu konuda web sitemizde birçok bilgiyi bulabilirsiniz. Geçmiş olsun.

  15. elif

    Merhaba hocam dedem bir haftadir yogun bakimda hic bir tepki vermedn solunum cihazina bagli sekilde yatiyor doktorlar omurilikdeki ana damarlarin tikanmis oldugunu soylediler bir iki gun once bacaklarina dokunuldugunda hareker vardi simdi yok acaba dedem uyanirmi damarlara ilac tedavisi uyguladiklarini soylediler acaba ise yararmi lutfen cok acil yardiminiza ihtiyacimiz var

  16. Bulent

    Hocam selamlar. Sorum annem beyin felci gexirdi 2 aene oldu sukur sagligi iyi fakat omuzda ve kalcada eklem yerine bosluklar var ozellikle omiz boslugu zamanla toplar dedik fakat tersine iyice aciliyor gibi bunun icin bir kas gelistirici igne veyahut ilac tedavisi varmi be kendim hareketlerini yaptiriyorum ama benimle olicak bisi diil bir ila tedavisi ile kaslari sikilastirabilirmiyiz simdiden teaekkur ederim. Kendinize iyi bakin

    1. Omuz bölgesineelektrik stimülayonu ve ciddi rehabilitasyon çalışmalaı yapmak lazım. Bu tür hastalarda, el-kol için toksin enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. Eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedavi ile gelişme beklenir (https://felc-romatizma.com/felcte-el-kullanimi ; https://felc-romatizma.com/zkt-felcte-zorunlu-kullanim-tedavisi-felc). Ancak tedavi sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir.

      Öte yandan hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bunu rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Lütfen facebook adresiniz varsa beni ekleyin: ProfDr Erbil Dursun. Ayrıca Daha detaylı konuşabilmek için sekreterimi arayıp bana ulaşabilirsiniz (0-530-3711855). Temasta kalalım. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
      https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot ;

  17. Gizem

    Merhaba hocam,biz Fransa’da yaşıyoruz. benim kayınvalidem 59 yasında. 2015’in Mayıs ayında beyninde tumor teşhisi konuldu ve ameliyat oldu. Ameliyatı guzel gecti fakat bir ay once şiddetli bel ağrısı yaşadı ve bir kliniğe yatırdık. O kliniğe yürüyerek gitti ama 1 hafta once resmen yatalak cikti. oradaki doktorlar kanser ilaçlarının cok ağır olmasından dolayı agri oldugunu söylediler ve sürekli morfin verdiler. Annemizde bir iyileşme hatta kötüleştiğini görünce başka hastaneye sevk ettik. Bu hastanede omuriliğinin kırıldığını söylediler ve de cok kilolu oldugu icin iyice basınç yapmış. Belinde kan pihtisi oluşmuş ve toplanmış. Onu siringayla çekeceklerimis. Simdi 4 gündür iki bacağını hissetmiyor ve cok şiddetli ağrıları oluyor. Ama iki bacağıda cok sıcak. Sizce neden iki ayağını birden bire hissetmedi? Doktorlar ameliyat olması cok riskli oldugu icin ameliyat yapmayacaklarmis. Ilaç tedavisiyle giderilmeye calisacaklarmis. Felç olma riski ne kadardır. Tekrar yürüyebilir mı? Sizce iyileşmesi icin hangi yolu izlemeliyiz. Lütfen yardımcı olun bize gerekirse turkiyeye getirelim. Cevabınız icin şimdiden teşekkürler. Iyi gunler

    1. Belli ki kanser omurgaya sıçramış ve burada tahribat yapmış. Şu anda zaten felç olmuş. Tahribatın derecesine göre kalkıp kalkmayacağı. İyi bir rehabilitasyon yapılmalı. Geçmiş olsun.

  18. MAHMUT

    merhaba erbil hocam

    5 yaşaında bir çocugum var doğuşta belinde kesesi vardı amaliyat yapıldı ve kafasına şant takıldı şimdi çocugum belden aşağısı tutmiyor ve büyük ile küçük lavabosunu tutamiyor buna herhangi bir işlem yapabilirmiyiz

    1. Myelomeningosel olduğu anlaşılıyor. Rehabilitasyon çalışmalarını devam ettirmek lazım. Özellikle mesane rehabilitasyonu çok önemlidir. Geçmiş olsun.

  19. polat

    hocam benim babaannnem 6 ay önce beyine 2 taraflı pıhtı attı şimdi ayakları hareket etmesine ragmen yürüyemiyor denge de duramıyor ne yapmalıyım

    1. İki taraflı felç zor bir durumdur. Nasıl bir şekilde geleceğini tedaviler doğru ve yeterli bir şekilde yaptıktan sonra söyleyebiliriz. Aktif rehabilitasyona devam etmek lazım. Burada size yol gösterecek çok önemli tv programım da şu: https://m.youtube.com/watch?v=Ad9tH-wy3YE . Lütfen facebook adresiniz varsa beni ekleyin: ProfDr Erbil Dursun. Ayrıca Daha detaylı konuşabilmek için sekreterimi arayıp bana ulaşabilirsiniz (0-530-3711855). Temasta kalalım. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
      https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot

  20. Özcan

    Merhaba hocam.yaklaşık 4 ay önce annem uykuda dilini tutmasından dolayı boğulma yaşadı.112 acil ilk yardımı kısa sürede yapıp hastaneye götürdü.hastanede 2 defa kalbi durdu.yoğun bakım ünitesi olmadığı için oradan özel hastaneye sevki yapıldı.akciğerinde sıkıntı olduğunu söylediler beyinde tıkanma olmuş kalp durmasından dolayı 30 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra eve taburcu oldu boğazını delmişler makinayla hava alabiliyordu.fakat fiziksel engeli yoktu.arada bir kısa süreli unutkanlık yaşıyordu.anlık.daha sonra makinadan bağımsız hale geldi dışarı sahile yürümeye cıkarıyoduk.bi gece solunum sıkıntısı çekti hastaneye gittik iğneyle uyuttular uyandığında kriz geçirip tekrar ardı ardına 2 defa kalbi durdu.yine aynı öel hastaneye yoğun bakıma şevki yapıldı.41 gün sonra servis odasına aldılar 2 gün sonra eve yolladılar bizde uludağ üniversitesine götürdük iç hastalıklarında 7 gün süreyle yattı arada bi bizi tanıyodu elini kolunu rahatlıkla oynatabiliyodu fakat boğazı drlik olduğu için konuşamıyodu orda 2 defa boğazını temizlemek için boğazdaki hortumu çıkardılar 2 de FA kalbi durdu.akciğeri temizlenmiş 5 kalp defa kalp durmasından dolayı beyin hasar görmüş yoğun bakımda yer olmadığı için uludağ üniversitesinden bursa SSK hastanesi 3.kısım yoğun bakıma alındı doktorların söylediği tedavisi zor hasta herşeye hazırlıklı olun diyorlar.boğazındakini ne zaman temizlemek için cıkarsalar kalbi duruyor.ilk 2 gün ölü gibi yatıyor 3.gün el ve ayaklarını oynatıyor yatağa bağlıyolar ayaklarını tekrar sağlıklı olurmu hacam annemin yası 56 kolay gelsin

    1. Bütün bunlardan önce kalbi neden duruyor ve pil takılabilir mi bakılması lazımdı. Şu anda yoğun bakımda devam edilmesi gerekiyor. Tekrar toparlarsa kalbine bakmak gerekir. Geçmiş olsun.

      1. sermet

        Hocam kolay gelsin ilginizden dolayı tşk.ederim annem 72 yasında hiper tansiyondan sağ tarafına felç vurdu 17 gündüryoğun bakimda yatmakta konuşma yok sağ taraf el ve ayaklarında hareket yok yoğun bakımda kalmaya devam etsin mi yoksa cikaralimmi hiç bir düzelme yok ne yapmalıyız çaresiz kaldık tşk ederim

        1. Şu anda yoğun bakım hekimleri ve nörologlar tedavi etmeliler. Onlar ne zaman taburcu ederlerse o zaman çıkarın. Şu anda yoğun bakımda yara açılmasını ve eklem deformite oluşumunu önleyecek önlemler alın. Bunun için size yerdımcı olacak yazım: https://felc-romatizma.com/felcten-degil-bilmemekten-korkun . Ayrıca ilerisi için https://m.youtube.com/watch?v=Ad9tH-wy3YE adresindeki tv programımı seyredin. Burada çok ayrıntılı bilgiler edineceksiniz. Geçmiş olsun.

  21. fatma şule

    Merhabalar hocam benim babannem 67 yasında tansiyon ve kalphastasi beynine embole atması sonucu sağttarafında hafif felç ama dahaa önemlisi konuşma yetisini kaybetti şuan yoğun bakımda beyin cerrahi konuşmasınin mucize oldugunu söylüyor siz ne yorumluyorusnuz bu durumu

    1. Şu anda yoğun bakım hekimleri izlemeli. Buradan çkınca durumun detaylıca değerlendirilmesi lazım. Konuşma merkezi çok etkilenmemişse sonradan olumlu gelişmeler olabilir. Ancak konuşmaya yöenlik rehabilitasyon çalışmaları önemli. Geçmiş olsun.

  22. Serkan

    Hocam Merhaba dün akşam babam beyin felci geçirdi sol kol sol bacakta yoğun bir güç kaybı neticesinde hastahaneye başvurduk ve beyin felci dendi ancak ahkaşm gittiğimizden dolayı tam anlamıyla detaylı bilgi alınamadı. Doktorun demesine göre beyin sapına yakın bir bölgede şişlikten dolayı olduğu yönünde daha detaylı bilgileri bugün itibari ile alacağız . Sormak istediğim bu tarz bir olayla ilk kez karşılaşıyoruz tavsiye edeceğiniz bir hastahane veya doktor varmıdır ? yada en azından izlememiz gereken yollar hakkında bilgi paylaşırmısınız ?

    1. Şu anda yoğun bakım hekimleri ve nörologlar babanızı tedavi etmeliler. Şu anda yoğun bakımda yara açılmasını ve eklem deformite oluşumunu önleyecek önlemler alın. Bunun için size yerdımcı olacak yazım: https://felc-romatizma.com/felcten-degil-bilmemekten-korkun . Ayrıca ilerisi için https://m.youtube.com/watch?v=Ad9tH-wy3YE adresindeki tv programımı seyredin. Burada çok ayrıntılı bir felç programı göreceksiniz. Geçmiş olsun.

  23. ayşenur ayyıldız

    babanem bir anda sol tarafı tutmadı akşam yemegi yiyorsuk babannem bir anda sol eli kıpırdamadı felç kalmış olabilirmi

      1. Kübra

        Hocam merhaba eniştem 42 yaşında 1 ay önce 4 kere kalbi durdu ama iiyileşti çıkardılar 2 hafta snra kalp krizi geçirdi beyine vurdu sağ tarafı felç yine 2 hafta yoğun bakımda yattı şuan serviste fizik tedavisinde sağ ayağı his varmış ama konuşamıyor iyileşirmi hocam yardımcı olun lütfen

        1. Bu durumları çözebilmek için spesifik tedavi ve rehabilitasyon programları önemli. https://m.youtube.com/watch?v=Ad9tH-wy3YE adresindeki tv programımı seyredin. Burada enişteniz için yapılması gerekrn birok uygulamayı bulacaksınız. Bizler hastalarımıza müzikoterapiden tutun dans terapisine, algı-mental rehabilitasyonundan iş uğraşı tedavilerine kadar çok geniş bir rehabilitasyon programı uyguluyoruz. Geçmiş olsun.

  24. numan

    Hocam selamlar.Dedem 72 yaşında beyin kanaması geçirdi yaklaşık 1 ay sonra beynindeki ödem dağıldı daha sonra rehabilitasyon merkezine kaldırdık sağ tarafı tutmuyor birde hiç konuşamıyor bu konuşamama ne zamana kadar düzelir acaba?

    1. Geçirlimiş felcin ağırlığı ve uygulanacak tedavilerin/rehabilitasyonların yeterliliğine ve çeşitliliğine bağlı olarak değişir. Eğer iyi bir rehabiitasyon yapılırsa ve beyin lezyonu da çok ağır deilse çok olumlu gelişmeler olacaktır. Lütfen web sitemizi dikkatlice inceleyin. Geçmiş olsun.

      Yararlanabileceğiniz yazılarım:

      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
      https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot

  25. Ismail

    Merhaba Erbil hocam, babam 2 hafta önce felc gecirdi ve hastanede 6 gün kaldi ve cikmak istedi eve geldi. Gecen pazarda evde fenalastu hastanede doktorlar felc gecirdigini söyledi. Biz Avusturyada yasiyoruz. Burdaki doktorlar babamin beynine giden damarda tikaniklik oldugunu söylüyorlar. Yani kani katilismis dediler. 2 hafta kesin hastanede kalacak dediler. Bu sürec fazlada olabilirmis. Babamda suan unutkanlik var yani konusuyor ama konusacagu kelimeleri unutuyor. Ve zorlaniyor. Birde hocam gözüm bulanik görüyor dedi daha glz doktoruna glrünecek. Hocam simdi size sorum, bu tür olay neden olur babam neden felc gecirmis olabilir, konusmasi düzelecekmi, unutkan olmasi düzelecekmi. Yani hocam eskisi gibi konusa bilecekmi? Ve görebilecekmi. Teşekkür ederim.

    1. Geçirlimiş felcin ağırlığı ve uygulanacak tedavilerin yeterliliğine bağlı olarak değişir. Eğer iyi bir rehabiitasyon yapılırsa ve beyin lezyonu da çok ağır deilse çok olumlu gelişmeler olacaktır. Geçmiş olsun.

  26. Reyhan

    Mrb doktor bey babam 50 yasinda ve kalb kirizi sonucu beyne pirti atti ve 5aydir yogun bakim unuteside bilinci yerinde yok doktorlar eve cikarmak istiyor gittigi yere kadr diyolr bilincsiz hasta eve cikarmi?doktorlar bole gider dediler peki hic bole hastalrin bilinci yerine gelmiyormu hicmi umut yok

    1. Anlaşılan o ki babanızın beyninde büyük hasar oluşmuş. Böyle durumlar oluyor ve maalesef hastalar bitkisel hayatta devam ediyorlar. bu durumda hekimlerinizin dediği gibi babanız evde bakım hastası olabilir. Bu durumda babanıza evde nasıl bakacağınızı öğrenmeniz gerekiyor. Bu durumda uzun bir bilgilendirme yapmamız lazım. lütfen facebook adresiniz varsa beni ekleyin: ProfDr Erbil Dursun ve Felç Romatizma. Temasta kalalım. Geçmiş olsun.

      1. hande

        merhaba hocam, babamın 28 gün önce akciğerde su toplanmasına bağlı olarak yüksek tansiyon solunum ve kalp durması sonucunda 40 dakika boyunca beynine oksijen gitmemiş. hasar olduğunu söylüyor doktorları.hala yoğun bakımda gözleri açık ama tepki vermiyor bizi duyuyor mu duymuyor mu anlayamıyoruz. gözlerini ve ağzını hareket ettirebiliyor. ama istemli olmayabilirmiş bu hareketleri. ne önerirsiniz? çaresi var mı?

  27. meral

    meraba hocam annem 2kasımda beyin kanaması geçirdi ve durumu iyi değil hala bilinçi açık değil lütfen anneme yardım edin anestezi yoğun bakımda kalıyo iğleşme süresi 6ayı bulur demişti şimdide herşeye hazırlıklı olun diyolar ne yapmamız gerek

  28. evran

    Selam Erbil hocam ben afyonkarahisar dan yazıyorum anen 10 gün öncesi ikici beyin felci geçirdi ve şugul kayıplıgı var kimseyi tanımıyor dokudurlar beyinde fazla damar tıkanıklıg yok diyor akciyerde citi eflekson var diyor ayırıca bogaz yolundan beslenmiyor buna nasıl tedavi önerisiniz saygılar

  29. Muhammet Duran

    Merhabalar hocam babaannem 9 senedir sag tarafi felc bu sene kolunda sag gozunde asiri sekilde şişlikler olusmaya basladi sag kolu tamamen şişti doktora gittik durus pozisyonu yuzunden dedi ama onunla alakasi oldugunu dusunmuyorum cunku gozu ve ayagida sismeye basladi

  30. YILMAZ ÖZER

    İYİ GÜNLER HOCAM BENİM KARDEŞİM 7 YILDAN BELLİ BELDEN AŞAĞI HİS ETMİYOR TRAFIK KAZASI SİNİR DAMARI ZEDELENMESİ T10 12 HASTALIĞI YARDIMCI OLURMUSUNUZ

    1. Parapleji diyoruz. Özellikle mesane fonksiyonu açısından çok dikkatli olmak lazım çünkü böbreklere sirayet edebilir. Öte yandan omurilik aralanmasının derecesine göre ve ortaya çıkmış bulunan komplikasyonlara göre tedavileri yapmak lazım. örneğin eklemlerde yeni kemik oluşumları var mı, istemsiz kasılmalar var mı bakmak lazım. Birçok tedavi eksik kalabiliyor. Titizlikle değerlendirmek gerekiyor. Geçmiş olsun.

      1. yılmaz özer

        SAĞOLUN HOCAM TEDAVİ İÇİN NE YAPMAMIZ GEREK ÇOK YERE GİTTİK KIBRISDA BİR TEDAVİYE GİTTİK ÖNCE KALÇASININ ÜSÜTNE OTURAMIYORDU 6 AY TEDAVİ GÖRDÜ BİRAZ İYİ OLDU SONRA MARAŞDA BİR DOKTORUN YANINA GÖTÜRDÜK İLAÇ FALAN YAZDI ONLARI KULLANDI KÜÇÜK BÜYÜK ABDEST BİLMİYORDU BÜYÜKÜ HİS ETMEYE BAŞLADI 2,5 YIL FALAN OLDU DOKTORLAR BÜYÜKÜ BİLİRSE KAKLAR DEDİLER AMA HALA BİRŞEY YOK NASIL YARDIMCI OLURSUNUZ SİZİN YANINIZADA GETİRİRİZ YETERKI AYAĞA KALKSIN ARTIK CEVAP İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKÜRLER

        1. Felcin durumuna bağlı. Hiç kalkamayabilir de. Ancak yapılanlar yapıldı mı bu önemli. Bazen gayet rahat yürüyebilecek hastaları yatalak görünce üzülüyoruz. Böyle bir durum var mı yok mu bakmak lazım. Geçmiş olsun.

          1. yılmaz

            BİRDE HOCAM TEDAVİ YAPILINCA KARŞILIK VERİYOR VÜCUT BU ARALAR SIKÇA BEL AĞRISI VE AYAKDA TERLEME OLUYOR

      2. murat

        Merhabalar hocam,
        annem bundan on beş gün öncesinde beynin sol tarafında yüksek tansiyondan dolayı orta çaplı beyin kanaması geçirdi ve şuan sağ taraf felç bilinci açık ama konuşamıyor yatakta hafif hareketler bacak ve kolunu kaldırıyorlar vs.. iki gün önce norölog vücut biraz toplasın sonra tam bir fizik tedavi başlanacak demişti bugün ise hemen başlanabilir diyor bu fizik tedavi için iyi bi ryere hemen başlanması bu zamanın bir etkisi olur mu çünkü iyi olan her yerde sıra var bir iki ay sonrasına gün veriyorlar kısacası hocam ilk bir ay fizik tedaviyi herhangi bir hastanede yaptırmamın ileriye dönük bir düzelmeme seke kalmasına sebep olur mu

        1. Rehablitasyon çalışmalarının mümkün olan en kısa sürede başlaması gerekiyor ancak elbette hastanelerde de sıra çok olabiliyor. Ancak benim web sitemde kendinizin yapabileceği bir çok şeyi de bulabilirsiniz. Lütfen google yazın: Felçten değil bilmemekten korkun. Buradaki yazdıklarımı çok dikkatli inceleyin. Çok faydası olacaktır. Lütfen facebook adresiniz varsa beni ekleyin: Felç Romatizma. Temasta kalalım. Geçmiş olsun.

  31. Taner

    Merhabalar Hocam ,
    2015 yılında beynimin sol lobuna pıhtı atılması sonucu sağ tarafımda kısmi felç yaşadım. Geçici olarak görme , duyma ve konuşma kaybım oldu. hepsi geri geldi ve sadece sağ kolumda kontrol bozukluğum başladı. yaklaşık 1 yıldır mücadele ediyorum. botoks tedavisi uygulandı ama fayda etmedi. Güç kaybım yok ve yazı yazamayacak durumdayım. sağ kol arka kasım devamlı kalp gibi hareket ediyor ve kontrolüm olmuyor. uyurken veya dinlenme durumunda bir sıkıntı olmuyor. Bu sorunum geçicimidir? konu ile ilgili yorumunuzu ve desteğinizi rica ediyorum.

    1. Geçmiş olsun. Bu tür hastalarda, el-kol için toksin enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. Eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedavi ile gelişme beklenir (https://felc-romatizma.com/felcte-el-kullanimi ; https://felc-romatizma.com/zkt-felcte-zorunlu-kullanim-tedavisi-felc). Ancak tedavi sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir.

      Öte yandan hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bunu rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Lütfen facebook adresiniz varsa beni ekleyin: ProfDr Erbil Dursun. Ayrıca Daha detaylı konuşabilmek için sekreterimi arayıp bana ulaşabilirsiniz (0-530-3711855). Temasta kalalım. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
      https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot ;

  32. Arzu

    Mrb Erbil hocam .Babam 6 ay once felc gecirdi sag tarafi tamamen tutmaz hale geldi aayagi ve yuzu konusmasi duzeldi ancak kolunda elinde hic hareket yok fzik tedavi gordu bitti ancak simdi biraz daha kotu ayaklari daha tutuk olmaya basladi.ilk goturdugumuz hastanede beyne pihti atmis dediler ancak sonraki gittigimiz doktor beyne pihti atmamis beyne giden damar %90 i tikali demis dmar acilirsa felc gecer dedi ancak anjio yapmamiz gerek ve akabinede ameliyat olmasi gerek dedi ama ameliyati kaldiramaz demis.ayrica fizik tedavsi sadece egzersizden olusuyordu.hala iyilesemedi ne yapmamiz gerek artik hic o kolu kipirdmaz kullanamazmi.bi yol gosterin lutfen babami nasil iyi edebilirim.tsk ederim.

    1. Felçte tıkalı damarın ameliyatı diye bir tedavi çoğu zaman söz konusu değildir. Sabırla rehabilitasyon çalışmalarına devam etmek gerekir. Ayakta ve el-koldaki sertleşmeler hastayı çok rahatsız edebilir, fonksiyonlarında azalmaya yol açabilir. bu yüzden güvendiğiniz bir rehabilitasyon doktoru sizi çok iyi takip etmelidir. Lütfen öncelikle https://m.youtube.com/watch?v=Ad9tH-wy3YE adresindeki tv programımı seyredin. Burada babanız için yapılması gerekrn birok uygulamayı bulacaksınız. Bizler hastalarımıza müzikoterapiden tutun dans terapisine, algı-mental rehabilitasyonundan iş uğraşı tedavilerine kadar çok geniş bir rehabilitasyon programı uyguluyoruz. Hasta eğer bir elini kullanamayacaksa, sağlam kol-eli ile tüm işlerini yapar hale getirmeye çalışıyoruz. Lütfen detaylı bilgiler için web sayfamızı inceleyin. Bütün bilgilere ulaşacaksınız. Lütfen facebook adresiniz varsa beni ekleyin: ProfDr Erbil Dursun. Ayrıca Daha detaylı konuşabilmek için sekreterimi arayıp bana ulaşabilirsiniz (0-530-3711855). Temasta kalalım. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
      https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot

    2. özgür

      Merhaba Erbil hocam annem omurgada t7-t8 arası kırık yaşadı ve ameliyat oldu omurilikte bası meydana gelmişti ameliyattan sonra 5 ay hiçbir sıkıntısı yoktu 1 ay içerisinde önce mesane daha sonra sol bacaktan ayağa ve sağ taraf felç oldu göbekten aşağı hissetmiyor son 2 aydır hemoroid ağrısını hisseder oldu bu arada ayaklar ve bazı parmaklar tepki veriyor bacaktaki kaslar tik şeklinde atıyor ayak ve bacaklar soğuk suya tepki veriyor fakat his yok bunlar normal tepkilermidir?cevabınız için şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar.

      1. Bu söylediklerinizden bir sonuç çıkarmak oldukça zor görünüyor. Annenizin hekim tarafından değerlendirilmesi, muayene edilmesi gerekiyor. Yapılması gereken önemli tedaviler var. Kasılmalar olabilir annenizi çok rahatsız edebilir. Mesane fonksiyonu bozukluğu önemli böbrek sorunlarına neden olabilir. Web sayfamızı detaylıca inceleyin lütfen. Geçmiş olsun.

        1. Mert

          Sayın hocam mrb hocam benım annem yaklasık 3 yıl once beyın kanaması gecırdı 20gun yogun bakımda kaldı ve taburcu oldu eve getrdk konusma hıc bısey yoktu gunler sonra konusmayı yavas yavas cozDu ve hızlı bı ılerleme gorduk herseyı bılıyor hatrlyr ama bı tek kufur edıyor ve ayagını hıc kullanamıyor kollarınıda kısıtlı kullanıyor ilk 1 yıl guzel ılerleme oldu ama daha sonrakı yılda hep aynı 3 5 doktorla gorustuk gosterdk ama hep zaman dedıler Zamanla duZelir yapılcak bısey yok dedılr sayım doktorum ne yapmalyız bu hastalıgım bi yolu yokmu bilgi verırsenız sevınırm sımdiden tskler

          1. Düzgün rehabilitasyon çalışmaları yapılmalıdır. Bu konu ile ilgili tüm bilgileri web sayfamızda bulabilirsiniz. Geçmiş olsun.

  33. Alper

    Sayın hocam,hastamız 15 gün önce kalp kapakçığı ameliyatı oldu.Tek kapakçığı değişti.Daha sonra taburcu oldu.Kontrol için gittiğmizde hastanedeyken birden göz kapakları kapandı,bacakları tutmadı,şuur kaybı oldu,görme bozukluğu yaşadı.Daha sonra doktorların müdaalesi sonucu hastanedeki 2.gününde şuuru yerine geldi,bacakları tutmaya başladı.Fakat gözlerindeki çift görme şikayeti devam ediyor,doktorları 2 3 ay içinde düzeleceğini söyledi.Göz için özel bir tedavi yöntemi var mıdır ?

  34. Süleyman Kuşçu

    Hocam merhaba Babamın sol ana damar tıkanık olduğu tespit edildi ilaçla tedavi edildi bugün eve gelişimizin 5.ci gunü Babam gun geçtikçe iyileşiyor yalnız şuuru tam olarak yerinde değil. Kendisi öğretmen sürekli okuldan bahsediyor okulla ilgili konuşuyor kafası okulda yani. Konuşma bozukluğu var hafıza tam olarak yerinde değil 20 gün sonra kontrolleri var. Size sorum bu konuşma bozukluğu düzelecek mi ? Tekrar eski haline gelecek mi ? Babam için neler yapabilirim ?

    1. Felçte doğru ve yerinde yapılacak tedavilerle ilerlemeler oluyor. Babanızda mental ve algı/konuşma rehabilitasyonları çok önemli. Lütfen öncelikle https://m.youtube.com/watch?v=Ad9tH-wy3YE adresindeki tv programımı seyredin. Ayrıca Google’a şunu yazın: Felçten değil bilmemekten korkun. Burada çıkacak yazımı çok dikkatli bir şekil de okuyun. Lütfen facebook adresiniz varsa beni ekleyin: ProfDr Erbil Dursun. Ayrıca Daha detaylı konuşabilmek için sekreterimi arayıp bana ulaşabilirsiniz (0-530-3711855). Temasta kalalım. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
      https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot

  35. guler

    Merhaba doktor bey annemin MR sonucu aşağıdaki gibidir.Pazartesi günü hastaneye yattı şuan gözetim altında Sulama alanında frontoparieto oksipital bölgede geniş bir alanda akut iskemi lehine diffüzyon kısıtlılığı gösteren T2, FLAİR serilerde parankimin diğer alanlarına göre daha hiperintens olarak izlenen saha mevcuttur. Bu düzeylerde korteks hafif ödemli olarak değerlendirilmiştir. iyileşme süreci nasıl ilerler Annem 79 yaşında, Şimdiden teşekkürler.

    1. Lezyonun derecesine bağlı. MR raporunda geniş bir alandan söz ediyor. Bu da lezyonun büyük olabileceğini gösteriyor. Şu aşamada lütfen nörologlarla iletişimde kalın. Geçmiş olsun.

  36. ezgi

    mrb bnm teyzem 50 gün önce hastaneye doğum yapmak için gitti doktorlar onu normal doğum yapsınlar diye zorlamış ve rahmi patlamış rahmini almışlar iki defa kalbi durmuş beynine oksijen gitmeyince beyninde ödem oluşmuş doktorlar onunun beyin felci olduğunu yatağa bağlı bakıma muhtaç olduğunu söylüyorlardı ama teyzem yaklaşık 20 gün sonra elini ayağını oynatmaya başladı.bazen durduk yere ağlıyo 1 hafta önce anne diye bağırmış doktorlar da bu duruma çok şaşırdı mucize olduğunu söylüyo doktorlar artk onu bi kaç kişinin görebileceğini söyledi bizde bi kaç kişi yanına gittik tekrar anne ve elif dedi ona diyoruz bizi tanıyormusun evt şeklinde başını sallıyo bazen bizi görünce ağlıyo konuşmaya çalışıyo ama nefes alamadığı için boğazını delmişlerdi o yüzden ses çıkmıyo anlamıyoruz ne diyor şimdi doktorlar onu bir kaç haftaya kadr taburcu edeceklerini söylüyo sizce biz ne yapalım onu fizik tedaviye mi götürelim iyişebilir mi bütün bu olanlar iyileşme belirtileri mi ?

    1. Teyzenizde beyin hasarı oluşmuş ve bu hasarın hafif olmadığı anlaşılıyor. Taburcu olduktan sonra yoğun fizik tedavi önemli. Şimdi de pasif olarak eklem hareketlerini yaptırmanız, yara açılmamasını sağlamanız gerekir. Bu aşamada sizin dikkat edeceğiniz en önemli yazım şu: https://felc-romatizma.com/felcten-degil-bilmemekten-korkun ” . Hastanın metabolik durumu stabil olunca aktif rehabilitasyona başlamak lazım. Burada neler yapmak lazım? Bu sorunun cevabını öğrenmek için https://m.youtube.com/watch?v=Ad9tH-wy3YE adresindeki tv programımı seyredin ve aşağıdaki yazılarımı okuyun lütfen. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
      https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot ;Geçmiş olsun.

  37. mehmet

    hocam babaannem geçenlerde damar tıkanıklığından felç geçirdi elleri ve ayakları tutuyo ama konuşmasında ve sol gözünde kapanma var konuşmasıda peltek gibi ne olur ?

    1. Zamanla düzelebilir. Mental ve konuşma terapileri önemlidir. Ancak rehabilitasyon bir bütündür. Bir yerin tedavisi diğer fonksiyonları da olumlu yönde etkiler. Babaannenizi sık sık sosyal çevre içine çıkarın. Mümkünse hareketi de içeren detaylı rehabilitasyon çalışmalarına katılsın. Geçmiş olsun.

  38. Nazlı

    Merhaba Hocam. babam yaklaşık 1 hafta önce boyun tutulması yaşadı (yastıktan düşmüş gibi). annem boynunu ovaladı çok geçmedi 1 gün sonra babamda anormal hareketler oluşmaya başladı. kendisi esnafdır. hergün para kasasını açıp kapatan adam, kasanın nereden açıldığını bilemedi. bakışları boş boş etrafa bakındı. hemen doktora götürdük emar eeg tomografi ultrasona girdi. beyne emboli atılmış sonucunu verdiler. şu anda beklemedeyiz ne yapacağımızı bilemiyoruz. babamızın iyileşme süreci nasıl olur? bu arada babam kalp ve KOH hastası. değerli yönlendirmelerinizi bekliyoruz.
    saygılarımla…

    1. Nöroloji hekimleri bu aşamada tedaviyi sürdürmeli. Rehabilitasyon aşamasında temasa geçelim. Bu arada Öncelikle https://m.youtube.com/watch?v=Ad9tH-wy3YE adresindeki tv programımı seyredin. Birçok cevabı bulacaksınız.Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
      https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot ;Geçmiş olsun.

  39. ezgi

    meraba benm teyzem yaklaşık bir ay önce hastaneye doğum yapmak için giti ve doktorlar onu normal doğum yapması için zorlamışlar rahmi patlamış almışlar kalbi iki defa durmuş ve beyininde ödem oluşmuş hiç bir tepki vermiyo sadece boş bakıyo ayaklarını oynatıyo ellerini oynatıyo ama doktorlar artk onun beyninin felç olduğunu yatalak kalacağını söylüyo sizce nasıl iyileşebilir …

    1. Felçte hastanın tepki vermediği durumda en önemli rehabilitasyon çalışmaları hastada hareketsizliğe bağlı görülecek komplikasyonların önlenmesidir. Eklemleri korumak, yatak yarasının açılmasını engellemek, solunum fonksiyonlarına dikkat etmek gibi. Bunları bulabileceğiniz detaylı bir yazı dizim var. Google’a yazın: felçten değil bilmemekten korkun. Bu yazımı dikkatlice inceleyin lütfen. Teyzenizde bilinç gelmeye başladıkça ileri rehabilitasyon tekniklerine geçmek lazım. Geçmiş olsun.

  40. Onur

    Hocam babam 48 yasinda yaklasik bi sene olacak hic bi rahatszligi yokken bianda sol tarafini hissetmez oldu hastanede beyninde pıhti oldugu soylendi ve 2 hafta hastanede tedavi gordukten sonra taburcu olduk ve simdi yine sag tarafta hissizlik belirtisi oldu doktora gittik hala pihti duruyor asprin kullaniyor gunluk kani sivi tutmak bi cozumu yok mu hocam o pihtinin gitmesi icin lutfen bi cvb bekliyorum sizden

    1. Bu sorunuzla nöroloji uzmanlarının ilgilenmesi gerekir. Benim branşım hastanın yapamadığı günlük yaşam aktiviteleri ve yürüme ile ilgili çalışmalar yapmaktır. Babanız nazıl? Yürüme, elini kullanma durumu nedir? Geçmiş olsun.

      1. Burcu

        Merhaba benim bir sorum olacaktı ben 2,5aydır rahatsızım sağ tarafım kısmi felc gecirdim şimdi yürürken sağa kayıyorum beli bir müddet sonra bazen sabahtan oluyor Dr hic bir sorun bulamıyorlar napmam gerekiyor teşekkürler

        1. Size uygun rehabilitasyon çalışmaları yapılmalı. Detaylı analiz ile nerenizde sorun var bunu anlayıp sonra tedavi planlanmalı. Geçmiş olsun.

  41. esra

    mrb ben 17 yıl önce anevrizma geçirdim sol felç. şuan sol elde kasılmalar halen devam etmekte pek fazla kullanamıorum aslında birkaç yıldır da tedaviyi bıraktım.ve şimdi kolumda incelme görüyorum.bunun için ne yapmalıyım incelme kasların erimesi mi demek?bu beni çok endişelendiriyor.bunun için ağırlık ve güç hareketleri mi yapmalıyım?bazen omzumda ağrılar da oluyor..ayak için ise reflex afo kullanıorum böylelikle ayak bileğim düşük adım atmıyor faydasını gördüm.ancak afo yu çıkartıp yürüdüğümde yine ayak bileği düşük atıor adımı yani bağımlılık yaptı artık onsuz çıkamıorum biryere..

    1. Geçmiş olsun. Bu tür hastalarda, el-kol için toksin enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. Eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedavi ile gelişme beklenir (https://felc-romatizma.com/felcte-el-kullanimi ; https://felc-romatizma.com/zkt-felcte-zorunlu-kullanim-tedavisi-felc). Ancak tedavi sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir.

      Öte yandan hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bunu rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Lütfen facebook adresiniz varsa beni ekleyin: ProfDr Erbil Dursun. Ayrıca Daha detaylı konuşabilmek için sekreterimi arayıp bana ulaşabilirsiniz (0-530-3711855). Temasta kalalım. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
      https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot ;

      1. esra

        hocam teşekkür ederim.izmitte bulunduğum yıllarda İREM de Nigar hocamın denetiminde kısa bi süre tedavi almıştım fakat bu iş siz de biliosunuz ki süreklilik istiyor. Trabzonda yaşıyorum şuan.burda imkanlar oraya oranla daha yetersiz. bir de üç senedir kamuda 8.00-17.00 çalışıorum.zaman sıkıntım da var.artı yılmışlık da var.. 29 yaşındayım tedavi anlamında geç kalmışlık da var sanırım çünkü 17 yıl büyük bi zaman bu hastalık için..şuan böle idare ediorum her ihtiyacımı da gideriorum tek başıma dünyanın diğer ucuna da giderim bu anlamda hayata dair bir kendimi “geri çekmişlik” eğiliminde de olmadım hiç bi zaman ama yaş ilerledikçe çıkabilecek hastalıklardan da endişe ediorum yavaş yavaş (romatizmal kireçlenme vs gibi..)

        bir de ayak reflexsoloji die bir şey duymuştum samsunda bir merkezde varmış. bi faydası olur mu bizim açımızdan?

        1. Üzerinden yıllar bile geçse tedavi ve rehabilitasyona devam etmekte faydalar var elbette. Refleksolojinin tıbbi bir geçerliliği yok. Gelebilirseniz yine elimizden geleni yaparız.

  42. Dilek

    Hocam benim kardesim kaza gecirdi ve beyin kanamasi gecirdi birde beyninin sag tarafi cok zarar gordu su anda uyuyo suur kapali uyaninca beyini kendini tekrar yenilermi .?

    1. Bu aşamada sizin dikkat edeceğiniz en önemli yazım şu: https://felc-romatizma.com/felcten-degil-bilmemekten-korkun ” . Şu anda en önemli konular yatak yarasının engellenmesi, eklemlerde deformite olmasının önüne geçilmesidir. Hastanın metabolik durumu stabil olunca aktif rehabilitasyona başlamak lazım. Umarım kardeşiniz kısa sürede uyanır ve yine sağlıklı günlerine kavuşur. Geçmiş olsun.

  43. Coşkun Örge

    Hocam merhaba.
    benim babam 9 ay önce sağ tarafından felç geçirdi.Şu an kendi ihtiyacını görebiliyor.Fakat babamın aksiliklerinden dolayı sağ kolu iyileşmedi.Bize fizik hareketlerini yaptırtmadı.benim size sormak istediğim babamın ayağın da 3 günde beri şişlik var.Bunun sebebi nedir hocam şimdiden teşekkür ederim.

    1. Birçok sebebi olabilir. Pozisyonel olabilir. Damarlarla ilgili sorunlar olabilir. Doktorunuzun görmesi gerekir. Geçmiş olsun.

  44. Busra

    Merhabalar hocam size kısaca dayımın durumundan bahsetmek istiyorum. Dayım 58 yaşında 3 sene önce sol tarafından felç geçirdi. 3 ay fizik tedavi gördü kas erimesi de vardı o sıra. İki kişi koluna girip zar zor yürütüyorduk. Fakat 1 sene önce ilk kez epilepsi nöbeti geçirdi. Bu nöbetten sonra fizik tedavi sonrasındaki iyileşme silindi yürüyemez oldu. Bir sene içinde 3 kez epilepsi nöbeti geçirdi. Ve her nöbet sonrasında hem fiziksel olarak hemde beyinsel olarak kötüleşiyor. Sizce bu normal mi? Biz neler yapabiliriz? Tavsiyeleriniz bizim için çok önemli. Teşekkür ederim.

  45. Busra

    Merhabalar hocam size kısaca dayımın durumundan bahsetmek istiyorum. Dayım 58 yaşında 3sene önce sol tarafından felç geçirdi. İki ay sonra fizik tedavi gördü tam üç ay sürdü. Hastanede kas erimesi olduğundan bahsettiler. Tedavi sonrası iki kişi kollarından girip zorlu yürütebiliyorduk. 1 sene önce ilk kez epilepsi nöbeti geçirdi nöbetten sonra tüm fizik tedaviden sonraki iyileşmeler silindi. Ayağa kalkamaz oldu. Bir sene içinde üç kez nöbet geçirdi ve her nöbetinde hem fiziksel olarak hemde beyinsel olarak kötüye gidiyor gibi. Sizce bu normal mi bu durumda biz neler yapabiliriz tavsiyeleriniz bizim için çok önemli. Teşekkür ederim.

  46. Mustafa

    Merhaba hocam.Benim annem ortalama 35 gün önce felç geçirdi ve sağ kolu ve ayağı tutmuyor.Felç den dolayıda ağzından çıkan tek kelime bişi oldu kelimesi.Hocam bu konuşmaya bir çözüm yokmudur düzelirmi,birde sürekli ağlıyor.Hocam yardımcı olursanız sevinirim.

    1. Felçte doğru ve yerinde yapılacak tedavilerle ilerlemeler oluyor. Annenizde mental ve algı/konuşma rehabilitasyonları çok önemli. Lütfen öncelikle https://m.youtube.com/watch?v=Ad9tH-wy3YE adresindeki tv programımı seyredin. Tüm Cevapları bulacaksınız.Ayrıca Google’a şunu yazın: Felçten değil bilmemekten korkun. Burada çıkacak yazımı çok dikkatli bir şekil de okuyun. Lütfen facebook adresiniz varsa beni ekleyin: ProfDr Erbil Dursun. Ayrıca Daha detaylı konuşabilmek için sekreterimi arayıp bana ulaşabilirsiniz (0-530-3711855). Temasta kalalım. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
      https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot

      1. hızır ali

        Hocam merhabalar dedem bir ay önce sol kol ve sol bacağından felç geçirdi bacağını hareket ettirebiliyor ama bacağında dengeyi sağlayamıyor ve felçli bacağında can var ama dizinde hala pıhtı varmış gelen fizik doktorları üstüne basmamasını söyledi ne önerirsiniz

        1. Bacaktaki pıhtının iyileşmesi gerekir. Bundan sonra rehabilitasyon yapılabilir. Geçmiş olsun.

  47. Sibel ece

    Merhabalar hocam ben 15 yıl önce trafik kazası geçirdim ve omurilik felçlisiyim belden aşağım tutmuyor ve his yok ben hamile kaldığımı düşünüyorum böyle bir durum mümkün mu ve bu sizede çok garip gelebilir fakat ben ayak parmaklarımı kipirdattim ve bunu kardeşim de gördü böyle birşey de mümkün mü ?
    şimdiden teşekkürler

  48. Rıdvan D.

    Merhaba hocam. Babam 23.05.2015 günü yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması ve bunun neden olduğu tıkanıklıktan dolayı sol tarafı felç geçirdi. Beynin sağ tarafı doktorunun dediğine göre hiç kan gitmiyor. Yaklaşık olarak 27 gün yoğun bakımda kaldı. İlk günden beri de bilincini hiç kaybetmedi. Şuan da hem elini hem de kolunu hissediyor ancak oynatamıyor. tüylerini kaldırdığımızda elektrik çarpmış hissi yaşadığını söylüyor.Ve şu ana kadar durumunda bir kere tüm vücudunda kötü bir kasılma dışında hiç kötüye gitmedi. 18.06.2015 günü babamı taburcu ettiler. Fizik tedavi için hem özele hem de devlet hastahanesine başvurduk ancak ikisinden de bir hafta evde dinlensin sonra getirin cevabı aldık. Size sorum şu babamın felçli tarafının düzelmesi ne kadar sürer. Fizik tedavi sürecinde ne yapmamız lazım yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.

    1. Lütfen öncelikle https://m.youtube.com/watch?v=Ad9tH-wy3YE adresindeki tv programımı seyredin. Tüm Cevapları bulacaksınız.Lütfen facebook adresiniz varsa beni ekleyin: ProfDr Erbil Dursun. Ayrıca Daha detaylı konuşabilmek için sekreterimi arayıp bana ulaşabilirsiniz (0-530-3711855). Temasta kalalım. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
      https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot ;

  49. Tolga

    Merhaba hocam dedem felç geçirdi sol ayak ve kollarını oynatamıyor doktorlar hücreler öldü demiş bidaha yürüyemicekmi acaba

    1. Lütfen öncelikle https://m.youtube.com/watch?v=Ad9tH-wy3YE adresindeki tv programımı seyredin. Tüm Cevapları bulacaksınız.Lütfen facebook adresiniz varsa beni ekleyin: ProfDr Erbil Dursun. Ayrıca Daha detaylı konuşabilmek için sekreterimi arayıp bana ulaşabilirsiniz (0-530-3711855). Temasta kalalım. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
      https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot ;

  50. Umut Can

    Hocam merhaba ben2 gün önce eve geldiğimde babannem felç geçiriyordu hem başına soğuk su dökerek şokladım ve aynı zamanda ambulansı aradım babannemin kafasının sol tarafı şişmiş ve konuşamıyordu acil müdahele yaparak hastaneye kaldırdılar şuan hastanede 2. Günü ilk gün konuşarak biseyler anlatmaya çalışıyordu akşam yanına girdiğimde konusamiyordu fakat elimi sıkabiliyor gözlerini hareket ettirebiliyordu fakat bugün yanına gittiğimde hiç tepki vermedi doktorlar hiçbirşey demiyor bu babaannemin 3. Sol taraftan felci lütfen durumu kendi yonunuzden degerlendirirmisiniz teşekkürler .

    1. Şu anda size bakan hemiklerinize güvenin. Google’a fleçten değil bilmemekten korkun diye yazın ve buradaki bilgileri iyi inceleyin. Geçmiş olsun.

Bir cevap yazın