Felç 'de oluşabilecek psikolojik değişiklikler nelerdir ?

Öfke, umutsuzluk, hayal kırıklığı ve keder benzeri hisler felç geçiren hasta ve onların aileleri için normal hislerdir. İş ile ilgili üzüntüler, parasal kayıp, yakın dostlukların ve güvenin kaybı anksiyete ve depresyon nedeni olabilir. Felçi takip eden yorgunluk, depresyonu kötüleştirebilir. Hasta duygularını kontrol etmekte zorlanır. Dramatik duygu dalgalanmaları ve ani patlamalar; örneğin yanlış zamanda gülme, ağlama beyinde Felçin hasar verdiği alana bağlı olabilir.

Bu belirtileri ve hisleri anlamasına yardımcı olmak ve bunlarla başa çıkmak rehabilitasyonun önemli bir parçasıdır. Bulgular ciddi veya uzun süredir varsa bir psikolog veya psikiyatrist tavsiyesine başvurulmalıdır.

2 Comments

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Hocam merhaba, babam 61 yaşında dört hafta önce bypass ameliyatı oldu ancak ameliyatından üç gün sonra beyne pıhtı atması sonucu kısmi felç geçirdi. Şuan sağ kolunu ve bacagını kıpırdatamıyor ama gıdıklayınca hissediyor.zor yutkunuyor iki gündür ağızdan besliyoruz sıvı gıdalarla.Konuşamıyor. Anladıgım kadarıyla okuyup yazamıyor. kireçlenme olmasın diye yaptırdıgımız egzersizler esnasında bacagını ittiriyor güçlü bir şekilde. kolda nadir ittirme var. kendini ifade edemediği için cok agresif.Bağırıyor. epilem adlı ilac günde iki kez veriliyor bu ilacın etkisiyle sakinleşiyor. doktorlara cok öfkeli. çünkü hastaneye yattıgında tek sıkıntı kalpti. sürekli kahırlanıyor. elini dizine vuruyor nasıl böyle olur diye. bikaç gün iiçinde taburcu olacak. yeni ameliyatlı oldugu için fizik tedaviye ameliyat yarası iyileştikten sonra başlanacak eğer fizik tedaviye uygunsa. sorum şu , bu süre babam için zaman kaybı olur mu ? ve sizce böyle bir hasta fizik tedaviye uygun mu?

WhatsApp WHATSAPP MESAJI