Kısmi felç tedavisi ‘nde hastanın felçli kol ve bacağına daha fazla rehabilitasyon uygulanır

Kısmi felç tedavisi felç tedavisinden farklı olarak vücudun özellikle felç olan kısımlarına öncelikle ağırlık verilerek rehabilitasyon programının düzenlenmesini içermektedir. Fakat unutulmamalıdır ki hasta yine bir bütün olarak düşünülüp kısmi felç tedavisi ve rehabilitasyon programı ona göre planlanmalıdır.

 

Kısmi felç tedavisi

 

Kısmi felç tedavisi ve rehabilitasyonu neleri içerir?

Kısmi felç tedavisi ve rehabilitasyonu;  hareket, denge -koordinasyonun sağlandığı fiziksel tedaviyi, günlük yaşam aktivitelerini yapabilmek için iş ve uğraşı terapisini, konuşma terapisini, yutma rehabilitasyonunu, mesane ve barsak rehabilitasyonunu içermektedir.

Felç tedavi yöntemleri çoklu tedavileri içerir; tek bir terapi büyük bir yanlışlıktır.

 

Felç tedavi yöntemleri:

Hemipleji rehabilitasyonunda temel olarak konvansiyonel yöntemler, nörofizyolojik tedavi yöntemleri, aktivite temelli rehabilitasyon uygulamaları, fonksiyonel elektriksel stimulasyon, bio-geribildirim teknikleri ve ortezlerin kullanımı yer alır.

Konvansiyonel yöntemler; normal eklem hareket açıklığını korumaya, kasları güçlendirmeye yönelik egzersizler, denge-koordinasyon ve mobilite egzersizleri, günlük yaşam aktivitelerini geliştirici egzersizleri içerir ve hastanın fonksiyonel durumuna göre aktif ya da pasif egzersiz programları şeklinde uygulanabilir. Nörofizyolojik tedavi yöntemleri arasında Brunstrom, Bobath, Rood gibi farklı yaklaşımlar ve PNF teknikleri yer alır. Günümüzde aktivite temelli rehabilitasyon eğitimleri büyük önem kazanmıştır çünkü bu eğitimler beyni yeniden organize etmektedir.

Hastaların tedavi programlarına hasta gereksinimlerine göre iş ve uğraşı tedavisi, mental rehabilitasyon, mesane-barsak rehabilitasyonu, yutma rehabilitasyonu, spastisiteye yönelik toksin enjeksiyonunu da içeren tedaviler, ağrıya yönelik tedaviler de eklenmelidir.

Kısmi felç tedavisi ve rehabilitaysonu için ayrıca bakınız:

This Post Has 512 Comments

  1. sedat

    Dayım çocuk felci hastası biz bunun geç farkına vardık ve suan yaşı 56 bu haslatık son 2 yıl içerisindeçok faza ilerledi ve dayımın hiç bir yeri tutamaz oldu ve haraketsiz kaldıgı için için şuan tanisiyon, kalp, şeker hastalıklarıda çıktı ne bir tdavisi varmı lütfen acil yardım teşekurler

    1. Çocuk felci hastası yaşlandıkça postpolio denen bir hastalığa evriliyor. Detaylı çalışmak lazım. Geçmiş olsun.

  2. ELİFE

    İyi çalışmalar hocam,annem ağustos ayında Tramva geçirdi(yani doktorun sözleri)sbah uyanınca dili dönmüyor,vücudunda hareket yok ,konuşamıyordu hastaaneye kaldırdık yapılan tetkikler üzerine birşey çıkmadı,kan pıhtıısı birikmiş ama Allah’tan dağılmışdendi.Allaha şükür şimdilerde kişisel ihtiyacını görebiliyor fakat sağ tarafında zayıflık,ağrılar ve az seviyede tutmama his kaybı, hafıza gelip gitmesi var.Gitmediğimiz doktor kalmadı noroloji uzmanı B 12 ve ağrı kesici verdi gönderdi.Bu durumdaki hastalar için ne tür tedavi gerekiyor.Cevabınız için teşekkür ederim.

  3. kamil

    Hocam babam 5 yıl önce sağ ve daha sonrada sol tarafından kısmı felç geçirdi ilk felçte ayağa kalkamıyordu fakat zamanla açıldı ve şu anda baston yardımıyla yürüyebiliyor fakat sol ayakta halen kuvvet kaybı mevcut ama ben yaşam kalitesini dahada arttırmak istiyorum aradan bu kadar zaman geçtikten sonra eğzersiz halen faydalı olurmu evde ve spor salonlarında yapabileceğimiz bir eğzersiz programı yada tedavi amaçlı uygulayabileceğimiz bir şey varmı Teşekkürler.

  4. Halil

    Hocam babam trafik kazası geçirdi belinde kırıklar vardı ameliyatla 6adet platin koydular ayaklarında ameliyattan önce güç kaybı vardı ameliyattan sonra ayaklarını oynatabiliyor cekebiliyor ayakta kırıklarda mevcut büyük abdestini yaptığını hissetmiyor ilerde hisseder mi sonta da takılı ilerde felç olurmu bide ne kadar sürede kaka sını hissetmeye başlar saygılarımla

    1. Mesane rehabilitasyonu önemli. Biran evvel sondadan kurtarmak gerekir. Büyük abdest için ise uyulması gereken rehabilitasyon çalışmaları var. Ne kadar sürede hisseder, hisseder mi bunu karşılıklı konuşma ve muayene ile anlamak kolay olabilir. Geçmiş olsun.

  5. seda

    hocam meraba. dedem 83 yaşında önceki sene vertebral kırıklar oluştu sırtında tedavi gördü.şimdi ise o kırıklardan dolayı bacaktaki sinirlere baskı yapıldığı ve yürümesini engellediği söylendi.şuan sağ ve sol bacaklarında his kaybı var.tedavi edilemez ameliyat olamaz dedi doktorlar.lütfen yardımcı olun ne yapmamız gerekiyor hocam.çok zor durumda ayağa bile kalkamıyor.omiriliğin arası kemikleşmiş durumda ameliyat olması tehlikesi yaşından dolayı yapamayız dediler başka bir yolu yokmudur hocam.şimdiden teşekkür ederim saygılar efendim.

    1. Muayene edip omurilikte bir hasar var mı yok mu bakmak lazım. Buna göre tedavi rehabilitasyon programını çizmek gerekiyor. Geçmiş olsun.

  6. Onur Usta

    Hocam kolay gelsinbabam 51 yasinda seker hastasi kilolu ayni zamanda dun aksam sağ kol sağ bacagininda aşırı güç kaybi oldu kolunu ve ayagini kaldiramiyacak şekilde dokundugumizu hissediyor ama kaldiramiyor oynatamiyor hocam bi bilgi verin ne yapilmasi lazim endise ediyoruz

  7. zeyneb

    hocam merhaba suan da 22 yasında olan abim 5 yıl önce beyin kanamsı gecırdı bıraz gec de olsa sıkı bır tedavı gordu ve sol kısmi felcı var sağ el ve ayagında hıcbır problem yok bıze tutunarak sol ayagını surukleyerek yurebılıyor sol el ve ayağına iyibir uzman ıle beraber fızık tedavısını yapıyoruz sol tarafını hissediyor…hareket gelebir mi felç kalıcı mıdır ? çok tesekkur edıyorum iyi gunler dilerim

    1. Çok iyi ve spesifik çalışmalar yapmak lazım. Web sitemdeki ilgili alaları incelerseniz neler yapılabilir görürsünüz. Geçmiş olsun.

      1. zeyneb

        hocam cok tesekkur edrım cevabınız için hemen bakacagım sıtenıze yanlız gercekten felçler kalıcı mıdır ?

      2. Bahar

        Hocam annem altı ay önce kısmı felç geçirdi ama yürüten iyi kipirdanmalar var zirve yururmu eskisi gibi

        1. Prof. Dr. Erbil DURSUN

          Çok geçmiş olsun. Uzun süredir yurt dışında olduğumdan cevabım gecikti. Felçteki sorunları çözebilmek için spesifik tedavi ve rehabilitasyon programları önemli. https://m.youtube.com/watch?v=Ad9tH-wy3YE adresindeki tv programımı seyredin. Burada yapılması gereken birok uygulamayı bulacaksınız. Bizler hastalarımıza müzikoterapiden tutun dans terapisine, algı-mental rehabilitasyonundan iş uğraşı tedavilerine kadar çok geniş bir rehabilitasyon programını SGK kapsamında veek ücret almadan uyguluyoruz.Bu tür hastalarda, el-kol için toksin enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. Eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedavi ile gelişme beklenir (https://felc-romatizma.com/felcte-el-kullanimi ; https://felc-romatizma.com/zkt-felcte-zorunlu-kullanim-tedavisi-felc). Ancak tedavi sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir. Öyle ki hastanın uyumasını bile engelleyebilir. Bu sorunlarla evde yapılacak terapilerle başa çıkmak mümkün değildir. Öte yandan hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bunu rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Geçmiş olsun.
          Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
          https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
          https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
          https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
          https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
          https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
          https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot

  8. Aytekin

    merhaba hocam
    ben 2009 senesinin temmuz ayında beyincikten amaliyat oldum tümörden dolayı. amaliyattan sonra sağ tarafımda hareket kaybı oldu 6 ay kadar koltuk değneğiyle yürüdüm.sonrasında fizik tedavi oldum yüzmeye gittim baya bi düzelme oldu fakat hala yürümem de kismi bi koordinasyon sıkıntısı var elimde de öyle .zaman zaman spor yapıyorum ama adımlarım senkron değil sanki seke seke yürüyorum.
    sizden ricam bu hareket kaybını özellikle ayağım için eski haline getirebilmem için ne tavsiye edersiniz.
    Teşekkürler

    1. Tanımınız doğrultusunda bu soruya cevap vermem mümkün değil. Görmek lazım. Ancak beyincik lezyonlarının rehabilitasyonu bazen çok başarılı olmayabilir. Geçmiş olsun.

  9. meryem

    Merhaba hocam.annem meme ca hastası.11 ocakta son kemoterapiyi aldı ve 18 ocakta memesinin tamamı alınması için hastaneye yatış yapılacaktı fakat 17 ocak sabahı yataktan kaldirdigimda sol tarafının üzerine yıkıldı bizde direk hastaneye kaldirdik. Burda yapılan mr çekimlerinde ve bütün tetkiklerde beyne giden damarın bi tanesi tıkanıp pıhtı atmış ve sol bacak ve kolda güç kaybı olduğunu söylediler.coumadin tedavisi baslabicaktı fakat INR değerleri hep yükseldiği için coumadin tedavisi tutmadı şimdilik sadece ecopirin ve karum ile tedaviye başlamışlardı fakat iki gün önce bütün vücudunda karıncalanma ve kasılmalar oldu felçli bacağı bile inanılmaz derecede yukarı çekip kaldırıp indiriyordu.bizde direk tedavi gordugu hastaneye goturduk orda çekilen mr sonucunda diğer pıhtının çözüldüğü ve başka bi damarın pıhtı attığını söylediler ve yarin yeni nesil tedavi uygulanacağı söylendi.yarin fizik tedavi icinde hastaneye yaticakti iki hafta ama bu sebrpten yatiramadik.size sorum bu kasılmaların ve karincalanmalarin sebebi ne olabilir??

  10. Sibel

    Hocam merhaba
    6 ay önce annem felç geçirdi ve suan sol eli hic hareket etmiyor ama yuruyebiliyor kendi ihtiyaç ini azda olsa karsiliyo devletin verdiği fizik tedavisini gördü sonrasında özel rehabilitasyon merkezine de goturduk ama sol bacağında çok agrilari oluyor giturmedigimz doktor hastane kalmadi sonuçlar temiz cikiyo fakat agrinin teşhisi konulamiyor kan sulandirici içtiği içinde her ilaci vermiyorlar bizim nazil bir yol izlememiz lazim bu agrilar normal mi bitkisel kremler dahi yaptirdik ama çok sanci çekiyor onu öyle görmeye dayanamiyrum bi tavsiyemiz var mi? ?

    1. Bu ağrıların nedeni birçok sebebe bağlı olabilir elbette görmem lazım. Ancak en çok kaslardaki istemsiz sertliklerden oluyor. Düzgün tedavi edilmesi gerekiyor. Geçmiş olsun.

  11. Ali

    Hocam merhaba dün bir anda vücudumda oluşan halsizlik ve bacaklarım da ve kollarımda meydana gelen sonrasında gece yarısı ağrı içinde uyanmam sonucu sol elimi tamamiyle hareket ettiremez durumda ve bacaklarımı kıbırdatamaz hatta gövdemi hareket ettiremeyecek haldeydim sabah erkenden ailem beni doktora götürdü yaşım henüz 23 ve romatizma hastası olduğumu belirtti ortopedi doktorum ayrıca kalsiyum fazlalılığı olduğunu belirtti kan tahlili sonucunda. Özellikle bacaklarımdaki ağrı yüzünden adım atamaz durumdayım ne yapmalıyım

    1. Ortopedi doktoru romatizma ile ilgilenmez; en azından teşhis aşamasında. Uygun branşlara gidin. Fizik tedavi veya romatoloji. Geçmiş olsun.

  12. merve

    Merhaba hocam.

    Babaannem kalp yetmezliğine bağlı beyinde emboli gelişmesi sonucunda sol taraf fonksiyonlarını kaybetti. Tam bir yıl oldu ve bu süre içinde sadece 40 gün devletin sağladığı fizik tedaviyi aldı. Onun dışında özel olarak rehabilitasyon görmedi. Biz evde çoğu zaman ROM egzersizlerini yaptırdık, çoğu zaman ise yaptırmadık. Şu an gelişim durumu şu şekilde: El parmaklarını hiçbir şekilde oynatamıyor. Kolunu hiçbir şekilde kaldıramıyor. Ayak parmaklarını fleksiyona getirebiliyor. Bacağını otururken kaldırabiliyor. Yatarken bacağını karnına doğru ittirdiğimizde bize doğru güç uygulayıp yiltebiliyor. Kolundan tek kişi tutarak yürütebiliyor, tuvalete götürebiliyor. Kendisi koltuğun kenarından tutunarak ayağa kalkabiliyor. Ayakta iki elini bırakıp bir iki dakika durabiliyor. Ayaktayken sağlam ayağını kaldırabiliyor. (Bir yerden tutunurken) Bu hareketi çok yaptırıyoruz. Yürürken birine yaslanarak yürüyor. Düşmekten korkuyor. Yürürken bacağını içe doğru atıyor. Yani iki ayağını ard arda birbiriyle aynı hizada atıyor. Sol diz kapağı dışa dönük. Bunun haricinde genel durumu; sürekli kaşıntısı oluyor. Omzunun ağrıdığını söylüyor. Sol kolu hastalığının ilk oluşundan beri sürekli ağrıyor. Sol elinin parmaklarının ağrıdığını söylüyor. Sürekli yorgun, bitkin. Halim yok diyor. Bugün hastaneye götürdük. Doktor en çok bir yıla kadar iyileşme olacağını, kitaplarda 2 yıla kadar da iyileşme görüldüğünün yazdığını ama 2 yıldan sonra iyileşmenin imkânsız olduğunu söyledi. Rehabilitasyon almayan inme geçirmiş bu durumdaki bir hasta evde yaptıracağımız egzersizlerle iyileşemez mi? Evde uygulayabileceğimiz tedavi yöntemleri var mıdır? Bu saatten sonra rehabilitasyon almamış böyle bir hasta için nasıl bir yol izlenmeli? Özel yollarla rehabilitasyon alsa iyileşme ihtimali güçlenir mi ya da o ihtimal doğar mı? Tens aleti diye bir şey var. Bunu uygulamak işe yarar mı?

    1. Geçmiş olsun. Bu durumları çözebilmek için spesifik tedavi ve rehabilitasyon programları önemli. https://m.youtube.com/watch?v=Ad9tH-wy3YE adresindeki tv programımı seyredin. Burada babaanneniz için yapılması gerekrn birok uygulamayı bulacaksınız. Bizler hastalarımıza müzikoterapiden tutun dans terapisine, algı-mental rehabilitasyonundan iş uğraşı tedavilerine kadar çok geniş bir rehabilitasyon programını SGK kapsamında veek ücret almadan uyguluyoruz.Bu tür hastalarda, el-kol için toksin enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. Eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedavi ile gelişme beklenir (https://felc-romatizma.com/felcte-el-kullanimi ; https://felc-romatizma.com/zkt-felcte-zorunlu-kullanim-tedavisi-felc). Ancak tedavi sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir. Öyle ki hastanın uyumasını bile engelleyebilir. Bu sorunlarla evde yapılacak terapilerle başa çıkmak mümkün değildir. Öte yandan hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bunu rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Lütfen facebook adresiniz varsa beni ekleyin: ProfDr Erbil Dursun. Temasta kalalım. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
      https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot ;

  13. emine

    hocm benım baba anem 1 aydır ytlk sol tarafından felç sıktığımızda hisediyyor tedavi görüyo onu öyle görünce cok üzülüyorum hisetmesi iyimi sizce lütfen bilginiz benim benim için çok önemli

  14. ezgi

    mrb hocam ben daha öncede size yazmıştım teyzem 7 ay önce hastanede doğum esnasında beyin felçi geçirdi iki defa kalbi durdu beynine oksijen gitmemesi sebebiyle beyninde ödem oluştu 3 ay yoğun bakımda kaldı çok hızlı bi şekkilde iyişme belirtileri gösteriyordu yavaş yavaş konuşmaya başladı doktorlar başta iyileşemez böyle kalır dediler ama konuşmaya başlayınca doktorlar umudun var olduğunu iyileşebileceğini söylediler teyzemi eve getirdik midesi delik mama veriyoruz ama zamanla az az yemek falan yemeye başladı şimdi sakız bile çiğniyor sizce tam iyileşebilmesi için ne yapabiliriz iyileşir mi ne öneriyorsunuz teşekkürler.

    1. Düzgün rehabilitasyon çalışmaları yapılmalıdır. Bu konu ile ilgili tüm bilgileri web sayfamızda bulabilirsiniz. Geçmiş olsun.

  15. Bekir

    Merhaba hocam 5 gün önce annem sağ tarafında kısmı felç geçirdi hastaneye götürene kadar sağ tarafında az şekilde oynama vardı ama konuşma yoktu devletten özele sevk edildi 4 gün yoğun bakımda kaldktan sonra çıkarttilar simdi ise tamamem konuşmasi yok sağ ayak hafif oynama var bunun için ne yapmalıyız teşekkürler….

      1. İzel

        İyi günler hocam babam 53 yaşında 3 ay oldu kalp krızi geçirdi! İki aya yakın hastanede yattı, sol tarafı evde kriz anında felç oldu. şuan iki kişi destek veriyoruz o şekilde bir iki adım atabiliyor güçlükle 1 aydır fizik tedavi görüyor fakat sürekli aynı seviyede kolda hiç oynama yok,. Ve şuan en büyük sorunumuz hocam kaşıntı, felçli tarafı çok fazla kaşınıyo dayanılmaz bir şekildee. Hocam neden ilerleme olmuyor, kaşıntılarının sebebi nedir? lütfen yardımcı olun hocam. Şimdiden teşekkür ediyorum hocam.

        1. Geçmiş olsun. Kaşıntılar eğer beyin bölgesinde duyu ile ilgili birimler hasarlanmışsa oluşabilir. Bunun için uygun ilaçlar verilmeli. Öncelikle https://m.youtube.com/watch?v=Ad9tH-wy3YE adresindeki tv programımı seyredin. Bu tür hastalarda, el-kol için toksin enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. Eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedavi ile gelişme beklenir (https://felc-romatizma.com/felcte-el-kullanimi ; https://felc-romatizma.com/zkt-felcte-zorunlu-kullanim-tedavisi-felc). Ancak tedavi sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir. Öte yandan hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bunu rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Lütfen facebook adresiniz varsa beni ekleyin: ProfDr Erbil Dursun. Temasta kalalım. Geçmiş olsun.
          Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
          https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
          https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
          https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
          https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
          https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
          https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot

          1. İzel

            Çok teşekkür ederim Hocam facebook hesabım yok yalnız ailemden birinin hesabı ile sizinle iletişim halınde olmak isterim ender bilgilerinize çok ihtiyacımız var Hocam..

  16. İsimsiz

    Nişanlım motor kazasından sonra felç geçirdi şimdi sadece yürüme bozukluğu var ben ona nasıl yardım edebilirim

    1. Rehabilitasyon çalışmalarının yapılmasını sağlamak lazım. Web sitemizde gerekli bilgiler mevcuttur. Lütfen detaylı bir şekilde inceleyin. Geçmiş olsun.

  17. Gulsum

    Iyi gunler benim annemde 2 yil once motor carpmasi sonucu sag kafa tasinda olusan kirik ve kemik batmalarindan dolayi 3 kez beyin ameliyati oldu sonucunda beyin kanamasi durdu cok sukur hayatta ama sol tarafi kismi felcli kaldi epilepsi hastaligi olustu ilac tedavi uygulaniyor bunalar sonucu yurumeye basladi sol kolu hareket ediyo guc ama ama kontrol yok herseyi yapamiyo yani cogu ihtiyacini zar zor yapiyo ve agrilariii cok fazla ilac tedavileri care olmuyo spor da yapiyoruz ama olmuyo agrilari varr ne yapmaliyiz hocam nasil bir tedavi oneriyorsunuz

  18. Derya

    Hocam iyi geceler, eşim bundan altı ay önce yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması ve felç geçirdi. Daha 42 yaşında. Dört ay hastanede kaldık, kanama beyi sapında gerçekleşmiş ve sol tarafın fonksiyonlarını kaybetti. Zaman içerisinde kolu açıldı. bacağında da açılma oldu. Lakin havaların soğuması ile kaslarda tutulma, baston kullanmıyoruz. Ama yürüme hareketleri oldukça kısıtlı. Bana tutunarak yürüyor. Bacak ve ayak kaslarını açmak için ne yapabilirim yaklaşık 4 ay fizik tedavi gördü. Şimdi ise evde. Yürüyüşün düzelmesi için neler yapabiliriz. Maalesef küçük bir yerde yaşıyoruz ve imkanlarımız kısıtlı. Tam teşekküllü hastaneler yok burada. Havaların soğuması ile de hareketler daha da kısıtlandı. bana bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim. Saygılar.

  19. harika

    Merhaba hocam benim babam 12 gundur yogun bakımda yuksek tansiyondan sag tarafı felç oldu doktorlar şuan tansiyonu ve diger şeyleri duzene girdi sadece solunumunun duzene girmesini beklemeliyiz diyorlar. Nefes alıyor ama arada makinayı çalıştırıyorlarmış sizce iyleşirmi başka yerede sevk yapmıyorlar lütfen hocam ne yapabiliriz

    1. Şu anda yoğun bakım hekimleri ve nörologlar babanızı tedavi etmeliler. Şu anda yoğun bakımda yara açılmasını ve eklem deformite oluşumunu önleyecek önlemler alın. Bunun için size yerdımcı olacak yazım: https://felc-romatizma.com/felcten-degil-bilmemekten-korkun . Ayrıca ilerisi için https://m.youtube.com/watch?v=Ad9tH-wy3YE adresindeki tv programımı seyredin. Burada çok ayrıntılı bir felç programı göreceksiniz. Geçmiş olsun.

  20. Nuray söğüt

    Lütfen bana yardim edin hocam 20 önce boyun ve kulak arasi bir ameliyatta yuz feci oldum ve hiç bir müdahele olmadan beni gönderdiler şu an çok kötü durum dayim insanlarin yizune bakarken çekinerek bakiyorum bi tedavisi olabilirmi lutfen cevap verin

    1. Kulak doktorunuza danıştınız mı? Ameliyat sonrası olmuşsa muhakkak cerrahi bir komplikasyonun değerlendirilmesi gerekir. Geçmiş olsun.

  21. TÜLİN ÇAYKUŞ

    merhabalar hocam

    2001 yılı ekim ayında annem ciddi bir beyin kanamsı geçirdi buna bağlı olarak sol tarafına felç geldi. iki kez felç tedavisi ile ilgili rehabilitaston merkezinde kaldı ayrıca evde uzman eşliğinde tedavi yaptırdık fakat genede yürüyemedi biz sadece kendi biraz yürüyebilsin istiyoruz ne yapmamız gerekli bana tavsiyeniz ne olur.. teşekkürler
    saygılarımla,

    1. Şimdiki durumda size en yardımcı olacak bilgileri hazırlamaya devam ettiğim şu adreste bulacaksınız: ” https://felc-romatizma.com/felcten-degil-bilmemekten-korkun ”. Hastamızda derhal ciddi rehabilitasyon çalışmalarına başlamak lazım. Çok önemli ve özellikli tedaviler yapılmalı. Öncelikle şu linkimizi iyi inceleyin: https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar . Ayrıca Web sitemizdeki “felç” bölümünü lütfen çok dikkatli bir şekilde okuyun (https://felc-romatizma.com/felc/). Burada birçok sorunuza cevaplar bulabileceksiniz. Ayrıca https://m.youtube.com/watch?v=Ad9tH-wy3YE adresindeki tv programımı seyredin. Burada çok ayrıntılı bir felç programı göreceksiniz. Geçmiş olsun.

  22. seyma

    Meraba hocam bn 20 yasindayim sol bacagimi 20-30cm den fazla yukari kaldiramiyorum hicbir agrim yok yururken sikintimda yok fakat merdiven cikamiyorum ve yuksek bi yere kaldirmam gerktigi zam ellerimle kaldiriyorum onemli bi sey midir doktora gitmeye korkuyorum yardimci olursaniz sevinirim.

  23. Recep

    Hocam hayırlı günler yaklaşık 5 ay önce dedem sağ tarafından felç geçirdi ve şuan sağ ayağı üzerine çok iyi olmasa da kendini götürecek kadar basabiliyor.Biz bu olaya sevinirken 1 ay öncede sol tarafına felç vurdu ve ayağını ve elini oynattığı halde yere basamamaktadır bir süre sonra tekrar yere basabilmektedir.Bu olay 2 kere gerçekleşti ve tekrar basabilecek duruma geldi.3. Kez olduğunda ise şuan hareket ettirdiğine rağmen yürüyemiyor ve başının ağrıdığını söylüyor çektirdiğimiz emar sonucu kılcal damarlarda tıkanıklık olduğu yönünde son olarak da istifrar etmeye de başladı ne yapabiliriz lütfen bir şey söyleyin teşekkürler

    1. Nörologlarınızla temasta kalın lütfen. Metabolik durum sabit olunca konuşalım. geçmiş olsun.

      1. Recep

        Hocam hastaneden taburcu ettiler beyindeki damarlardan biri tıkanıkmış ameliyat riskli diyolar bunun başka bi çözümü yok mu ??

      2. tugba

        İyi akşamlar.babam 12yil önce bel fıtığı ameliyatı sonucu belden alt tarafıni hissetmio.ameliyattan hemen sonra daha kötüydü kendi imkanlarimizla haret yaptırarak koltuk değnekleriyle yürüyor şuan.ne gibi tedavi gerekir.

        1. Babanızın durumuna bakıp nasıl bir felç durumu var anlamalı buna uygun düzgün rehabilitasyon çalışmaları yapmak lazım. Lütfen web sitemizi detaylı olarak inceleyin. Geçmiş olsun.

  24. aydın

    hocam iyi günler
    babam traktör kazası geçirdi 10 gün önce
    kazada boyunda c1 kemiği kırıldı.ameliyat oldu.orada omurilikde zedelenmede var.boyun hariç hiç bir tarafı hareket yok .Ama bütün her yerinde his var .bu konu hakkında bilgi verebilimisiniz.

    1. Omurilik yaralanmasına bağlı felç olmuş. Lezyonun ne kadar ağır olduğuna ve olay tarihine göre iyileşme oranları farklılık arz eder. Geçmiş olsun.

  25. Batuhan Erol

    Annem kalp kapakçığı ameliyatı oldu 8 sene önce. Sağ tarafından kısmi felç geçirdi. Düzgün fizik tedavi görmedi. Şu anda yürüyebiliyor,konuşabiliyor fakat sağ kolunu kullanamıyor. Ne önerirsiniz?

    1. Web sitemizi okursanız bu sorularınızın birçoğuna zaten cevap alırsınız. Lütfen detaylı inceleyin. Öncelikle https://m.youtube.com/watch?v=Ad9tH-wy3YE adresindeki tv programımı seyredin. Tüm Cevapları bulacaksınız. Ayrıca Google’a şunu yazın: Felçten değil bilmemekten korkun. Burada çıkacak yazımı çok dikkatli bir şekil de okuyun. Lütfen facebook adresiniz varsa beni ekleyin: ProfDr Erbil Dursun. Ayrıca Daha detaylı konuşabilmek için sekreterimi arayıp bana ulaşabilirsiniz (0-530-3711855). Temasta kalalım. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
      https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot

  26. talip

    Hocam annem 10 gün önce sabah saatlerinde felç geçirdi 3 saat içinde hastaneye götürdük bize beyin tıkanıklığı dediler ve sol tarafı tutmuyor ama çok azda olsa his olduğunu düşünüyoruz ilk 2 gün içinde kendine geldi gözleri sürekli kapalıydı gözlerini acti yemek yiyiyor konuşuyor ve bizi tanıyor fakat bazen anlamsız davranıyor bebek gibi sağ tarafı nda sorun yok sadece uzun zaman yattığı için refleksleri zayıflamış olabilir lütfen önerilerinizi bizimle paylaşın çok mutlu oluruz şimdiden çok teşekkürler.

    1. Çok geçmiş olsun. Geçirilen felcin ağırlığına göre ve yapılan rehabilitasyon uygulamaların yeterliliğine bağlı olarak fonksiyonlardaki iyileşmeler farklılık arz eder. Şu anda sizin için en önemli yazım şudur: https://felc-romatizma.com/felcten-degil-bilmemekten-korkun . Sonrası için şu tv programım size çok önemli bilgiler verecektir: https://m.youtube.com/watch?v=Ad9tH-wy3YE . Lütfen facebook adresiniz varsa beni ekleyin: ProfDr Erbil Dursun ve Felç Romatizma. Temasta kalalım.

  27. burak

    Hocam Babam Beyin Ameliyatı Oldu 3cm Kitle Vardı Onu Aldılar Fakat Ameliyattan Sonra Epilepsi Nöbeti Geldiği İçin Yoğun Bakımda Uyuttular Servise Getirildiğinde Sol El Ve Ayakta Hissizlik Vardı Suanda Sol Elini Kullanabiliyor Ama Sol Ayağını Komuta Edemiyor Sizin Bu Konuda Yorumunuz Ne Olur Acaba

    1. Şu andaki tedavilerini bitirsin temasta kalalım. En önemlisi de epilepsinin kontrol altına alınması bu aşamada.Lütfen öncelikle https://m.youtube.com/watch?v=Ad9tH-wy3YE adresindeki tv programımı seyredin. Tüm Cevapları bulacaksınız.Ayrıca Google’a şunu yazın: Felçten değil bilmemekten korkun. Burada çıkacak yazımı çok dikkatli bir şekil de okuyun. Lütfen facebook adresiniz varsa beni ekleyin: ProfDr Erbil Dursun. Ayrıca Daha detaylı konuşabilmek için sekreterimi arayıp bana ulaşabilirsiniz (0-530-3711855). Temasta kalalım. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
      https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot

      1. cagla

        Merhabalar hocam annem 6 gün önce beyin sapında meydana gelen tikanikliktan sağ tarafı felç oldu hala yoğun bakımda doktor yarın normal servise alacağını söyledi tehlikeyi atlatmış sonra hemen fizik tedavi dedi felçli kısmı hemen iyileşir mi daha 50yasinda ağzı konuşması ilk güne gore daha iyi ama el ve ayak hiç oynamio his var ama hiç oynamior

        1. Çok geçmiş olsun. Geçirilen felcin ağırlığına göre ve yapılan rehabilitasyon uygulamaların yeterliliğine bağlı olarak sorduğunuz fonksiyonlardaki iyileşmeler farklılık arz eder. Şu anda sizin için en önemli yazım şudur: https://felc-romatizma.com/felcten-degil-bilmemekten-korkun . Sonrası için şu tv programım size çok önemli bilgiler verecektir: https://m.youtube.com/watch?v=Ad9tH-wy3YE . Lütfen facebook adresiniz varsa beni ekleyin: ProfDr Erbil Dursun ve Felç Romatizma. Temasta kalalım.

          1. cagla

            merhaba hocam size daha öncede yazmıstım annem beyininde tıkanmadan sag tarafı felç olmustu su an fizik tedavi merkezinde yatıyor konusması cok cok düzeldi ayagında da bayagi bir gelişme var birinin yardımıyla kısada olsa yürüyebiliyor elinde hiç bir gelişme yok birde psikolojısı cok bozuldu beyin hasar gördugu ıcın davranısları cocuk gibi cok degiştı biz bu konuda ne yapabiliriz bilgi verebilirseniz.İyi calişmalar

          2. Bu durumları çözebilmek için spesifik tedavi ve rehabilitasyon programları önemli. https://m.youtube.com/watch?v=Ad9tH-wy3YE adresindeki tv programımı seyredin. Burada anneniz için yapılması gerekrn birok uygulamayı bulacaksınız. Bizler hastalarımıza müzikoterapiden tutun dans terapisine, algı-mental rehabilitasyonundan iş uğraşı tedavilerine kadar çok geniş bir rehabilitasyon programı uyguluyoruz. Geçmiş olsun.

  28. ayşe

    selamün aleyküm hocam
    hocam benim babama 4 5 ay öncesinde böbrek yetmezliği tanısı konuldu.Diyaliz önerildi diyalize baslamasından bir ay sonra kalp krizi geçirdi.Kalbinde 7 damarın tıkanık olduğu, boyun ve ayak parmaklarında tıkanıklık olduğu söylendi. Ameliyat olması gerektiğini söylediler. Kısa bir süre önce yani 2, 2 buçuk ay öncesinde kalp amaliyatı oldu yaklasık 1 ay önce de ayaklarından ameliyat oldu. ve bu geçen sürelerde yogun bakımda ve serviste çok yattı. ayaklarından ameliyat olduktan 1,2 hafta sonra hastaneden cıktı ve diyalize gitmeye devam etti diyalize giderken yani 4 gün öncesinde hafıza kaybı belli bir süre yarım saat kadar sürdü. bunun yanında kalbinde sıkışıklık buda bir saat, bunları diyaliz doktoruna sölediğimde ise nörolojiden randevu aldılar ben ve eşim 3 gün önce babamı nöroloji doktoruna götürdük doktor bey ultrason istedi. Ultrason çektirdikten sonra babam sağ kolu oynamıyor boş bakıyordu. sağ kolunu hissediyormusun dediğim de ise his olduğunu ama oynatamadığını söyledi. hastanede doktorların ilgisizliğinden dolayı kolu sanırım daha da ilerledi su an hiç oynatamıyor doktorlar fizik tedavi ile düzeleceğini söylediler. hocam benim bunları anlatmamdaki sebeb ultrasona girmeden önce kolu sağlamdı. Ultrasonda boyun damarları tıkalı denilmişti boyun damarlarını ameliyat edersek beyin kanaması geçirme imkanı olabilir demişlerdi. doktor boyun damarlarını ultrasonla bakarken baskı uyguladığı zaman olmus olabilirmi? kafamı çok karıştırdı. bu olay hocam yardımcı olursanız çok sevinirim. o gün hastanede perişan olduk çok ilgisizler şikayette bulundum babam şu an yoğun bakımda hastanede yaşadıklarımızı anlatıpta üzülmek istemiyorum cevabınızı en kısa zamanda yazarsanız çok sevinirim hocam saygılar.

    1. Ultrasonun baskısı ile böyle birşey olamaz. Zaten birçok sistemik sorunu var. Babanız patlayacak bir bomba gibi imiş ve bir yerden hadise oluşmuş. Siz eskiye değil önünüze bakın. Babanızı en iyi şekilde tedavi ettirin. Geçmiş olsun.

  29. arif

    Hocam babam kısmı felç geçirdi sağ tarafını iki hafta hissetmedi sonra damarları açılınca hissediyor yürüyor ama ayak bileğini henüz 11 ay olmasına rağmen oynatamiyor kolunu normal kullanmaya başladı ama kas bölge yok babam böyle mi kalır yoksa biraz daha gelişir mi

    1. elçte doğru ve yerinde yapılacak tedavilerle ilerlemeler oluyor. Lütfen öncelikle https://m.youtube.com/watch?v=Ad9tH-wy3YE adresindeki tv programımı seyredin. Hemen tüm cevapları bulacaksınız. Ayrıca Google’a şunu yazın: Felçten değil bilmemekten korkun. Burada çıkacak yazımı çok dikkatli bir şekil de okuyun. Lütfen facebook adresiniz varsa beni ekleyin: ProfDr Erbil Dursun. Ayrıca Daha detaylı konuşabilmek için sekreterimi arayıp bana ulaşabilirsiniz (0-530-3711855). Temasta kalalım. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
      https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot

  30. burçin

    merhaba.babaannem 14 yıl önce felç geçirmişti ama sonradan tedavi ile hayatını idame ettirebilecek durumdaydı.fakat 3 ay önce tekrar 2 kez üst üste felç geçir.şimdi evde bakım hizmeti veriliyor.konuşmasında ve yürümesinde aksaklıklar var.kolundan tutulduğunda yürüyebiliyor.felçli kolunda bugün ağrı belirdi.onun için nasıl bir tedavi programı uygulamalıyız.şimdiden teşekkürler.

    1. Hasta yürüyor olsa bile, felç sonrası yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüşler oluşuyor. Düşme riski artıyor. Bu yüzden kırıklar oluşabiliyor ve işler daha da karmaşık bir hal alıyor. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bunu rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Kolda oluşan ağrılar daha çok omuzda oluşuyor ve en önemli nedenlerden birisi de kaslardaki kasılmalar oluyor. Lütfen facebook adresiniz varsa beni ekleyin: Felç Romatizma. Ayrıca daha detaylı konuşabilmek için sekreterimi arayıp bana ulaşabilirsiniz (0-530-3711855). Temasta kalalım. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
      https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot ;

  31. aziz

    Hocam annem inme hastalığı geçirdi bir haftadir yoğun bakimda ama bilinci yerinde yemeğini veriyoruz . sol tarafini hissetmiyor ama bacağinda az hasar oldugunu sol kolununda zamanla fizik tedavi uygulanarakiyileseceklerini söylüyor doktorlar. Ama kalbin hızlanması nedeniyle yogunbakimdan çikartilmadi. Annemin düzelir mi?

    1. Öncelikle yoğun bakımdan çıkmalı. Sonra rehabilitasyon yapılmalı. Şu aşamada sizin dikkat edeceğiniz en önemli yazım şu: https://felc-romatizma.com/felcten-degil-bilmemekten-korkun ” . Burada özellikle felçli tarafın pasif hareketlerini ve germe egzersizlerini resimlerle çok detaylı olarak açıklanmış bir şekilde bulacaksınız. Ayrıca felçli hastanın nasıl yatırılması gerekir, nasıl döndürülmesi gerekir hepsi burada vardır. Şu anda en önemli konular yatak yarasının engellenmesi, eklemlerde deformite olmasının önüne geçilmesidir. Olumlu ilerlemelerin kaydedilebilmesi için yerinde ve doğru tedaviler uygulanmlalı. Farklı tedavi yöntemlerini birlikte uygulamak gerekiyor: Tecrübeli ellerde uygulanacak toksin enjeksiyonları, robotik uygulamalar, nöro-geribildirim uygulamaları. sanal gerçeklik tedavileri, ve daha niceleri. Maalesef bunlar hemen hiçbir yerde uygulanmıyor. Öncelikle şu linkimizi iyi inceleyin: https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar. Lütfen facebook adresiniz varsa beni ekleyin: ProfDr Erbil Dursun. Ayrıca Daha detaylı konuşabilmek için sekreterimi arayıp bana ulaşabilirsiniz (0-530-3711855). Temasta kalalım. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
      https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot ;

  32. Huseyin

    Hocam hayırlı aksamlar babam 60 yasinda normalde 25 yildir sağ tarafi felcti ama bastonla yuruye biliyordu simdi ise beyin felci gecirdi sag kol ve bacagini hic hissetmiyor ve konusamiyo su an hala hastanedeyiz sizce fizik tedavide eski haline donebilirmi yani bastonla gezdiği gunlere..cevabınız için simdiden tşkler

    1. Felcin ağırlığına göre değişir. Eğer çok ağır bir felç ise dönemeyebilir. Hastane sürecini bekleyin. Bu aşamada hastamızda aman yatak yarası açmayın, eklemlerde deformite geliştirmeyin. Bunlar için web sitemden yardım alabilirsiniz. Daha sonra hasta stabil hale gelirse yapılacak çok şey var. Bunlar için şu tv programımı seyredin: https://m.youtube.com/watch?v=Ad9tH-wy3YE . Geçmiş olsun.

  33. Gülşah

    Merhabalar,

    Benim annem 39 yaşında yaklaşık 4 yıl önce hiçbir sebep yokken beyin kanaması geçirdi. ve cerrahi müdahalede bulunulmadı kendi halinde iyileşmeya bırakıldı. Bütün vücudu felç oldu daha sonra sadece sağ kolunda felç kaldı. Konuşması ve yürümesinde aksaklıklar kaldı. her yıl bir ay fizik tedavi görüyor evde hareketler yapılıyor fakat sağ kolunda ozellikle elinde kasılmalar oluyor. Bizim için ne önerirsiniz.

    Şimdiden teşekkür ederim.

    1. Geçmiş olsun. Bu tür hastalarda, el-kol için toksin enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. Eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedavi ile gelişme beklenir (https://felc-romatizma.com/felcte-el-kullanimi ; https://felc-romatizma.com/zkt-felcte-zorunlu-kullanim-tedavisi-felc). Ancak tedavi sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir. Bu süreçte birçok suiistimaller yaşayabilirsiniz. Pekçok tedavi uygulanmadığı halde aileler büyük ekonomik kayıplara uğratılıyor.
      Öte yandan hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bunu rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Lütfen facebook adresiniz varsa beni ekleyin: ProfDr Erbil Dursun. Ayrıca Daha detaylı konuşabilmek için sekreterimi arayıp bana ulaşabilirsiniz (0-530-3711855). Temasta kalalım. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
      https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot ;

  34. Selma

    Benimde dedem şuan felçli ve yoğun bakımda hiç tepki vermiyo bizi tanımıyor doktorlar hiç bişey demiyor lütfen içimizi rahatlatacak bişey deyin dedemin durumu ne olacak

    1. Dedenizde beyin hasarı oluşmuş ve bu hasarın hafif olmadığı anlaşılıyor. Şu anda nöroloji ve/veya yoğun bakm doktorlarının kontrolünde kalmalı. Bu aşamada sizin dikkat edeceğiniz en önemli yazım şu: https://felc-romatizma.com/felcten-degil-bilmemekten-korkun ” . İnşallah bilinci açılırsa tekrar haberleşelim. Lütfen facebook adresiniz varsa beni ekleyin: ProfDr Erbil Dursun.Geçmiş olsun.

  35. sultan

    hocam hayırlı günler benim sorum babam için olacak. Babam 55 yaşında,Yozgatta yaşıyor , şeker hastası ve 13 yıl önce açık kalp ameliyatı geçirdi. 5 gün öncesine kadar son bir yıldır sigara kullanıyordu . 5 gün önce doktoru yanlış ilaç verdiği için kan sulandırıcı ilaçlarını kullanamadığından beynine kan sıçramış.Sağ el parmaklarından ikisinde morarma olmuş ve sağ kolu tamamen tutmamış. Hastaneye gittiğinde acilen yerinde bi tedavi yapılmış.Cumartesi gününden başlayarak önce bilekten dirseğe bir düzelme sonrada dirsekten omzu hafif bir iyileşme yaşandı. Eliyle herşeyi tutabiliyor, fakat yemek yerken elini omzundaki uyuşukluk ve hissizlikten dolayı sabitleyemiyor. Doktorlar kardiyoloji ve beyin konusunda tetkikler yaptılar beyinde ve kalpte bişey çıkmamış. Doktor şeker hastalığından dolayı inme geçirdiğini , fizyoterapi ve kan sulandırıcı ilaç tedavisi ile 3 aya kadar düzleceğini söylüyor. benim sorum beyne kan sıçraması beyinde bir hasar bırakır mı bırakırsa acaba hasta bu kadar çabuk bir toparlanma ve iyileşme süreci geçirir mi? yozgat küçük bi yer ve ben ordaki araştırma hastanesinde yaplan tetkiklerden herşey yolunda olmasına rağmen pek emin değilim ankarada yaşıyorum burada bir kez daha tomografiye girmesini istiyorum bu konuda yardımcı olabilecek en iyi doktor ve hastaneyi bulmak istiyorum beni yönlendirebilirmisiniz yahut bizzat bu işin uzmanı iseniz yardımcı olabilirmisiniz inanın 5 gündür uyku uyuyamıyorum

    1. Bu aşamada sizin dikkat edeceğiniz en önemli yazım şu: https://felc-romatizma.com/felcten-degil-bilmemekten-korkun ” . Hastanın metabolik durumu stabil olunca aktif rehabilitasyona başlamak lazım. Burada neler yapmak lazım? Bu sorunun cevabını öğrenmek için https://m.youtube.com/watch?v=Ad9tH-wy3YE adresindeki tv programımı seyredin ve aşağıdaki yazılarımı okuyun lütfen. Ankara’da rehabilitasyon merkezlerine gidebilirsiniz. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
      https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot ;Geçmiş olsun.

      1. aysun

        Hocam iyi gunler anneannem kismi felc gecirdi gittigi hastane once fıtık teshisi koydu hastanede ayaklari elleri uyusmaya baslamis ancak doktor bunun felc baslangici olmadigini soylemis ancak sonra zaman ilerledikce felc gecirmeye basladigini anladik su an sol tarafi felcli fizik tedaviye basladi siz nasil bir tedavi onerirsiniz nasil daha cabuk iyilesebilir bi de iyilesme sureci nasil ilerler ailesi olarak bizler cok uzgunuz

        1. Lütfen öncelikle https://m.youtube.com/watch?v=Ad9tH-wy3YE adresindeki tv programımı seyredin. Tüm Cevapları bulacaksınız.Lütfen facebook adresiniz varsa beni ekleyin: ProfDr Erbil Dursun. Ayrıca Daha detaylı konuşabilmek için sekreterimi arayıp bana ulaşabilirsiniz (0-530-3711855). Temasta kalalım. Geçmiş olsun.
          Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
          https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
          https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
          https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
          https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
          https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
          https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot ;

  36. Asaf

    Hocam merhaba babam 2 ay önce beyin ameliyatı oldu ameliyat sonası sol tarafı felç oldu patoloji raporunda konsültasyon, tümör lehine br bulgu saptanamadı deniyor şuan yavaş yavaş bizim yardımımızla ayağının üzerine basabiliyor ama şu sıralar ağrıları çok yükseldi omzu sırtı hatta dili de zaman zaman uyuşuyor konuşamaz hal alıyor bu neye işarettir acaba çözülme mi gerileme mi söz konusu teşekkür ederim iyi çalışmalar.

    1. Felç sonrası ağrıların birçok nedeni var. Bunlar kas iskelet sistemi ile ilgili olabilir. Beyin lezyonu ile ilgili olabilir. Bakmak lazım. Olmayan dil uyuşması, konuşma fonksiyonunda gerileme ise yeni bir atağı gösterebilir. Bu konularda sizinle ilgilenen nöroloji doktoruna derhal başvurunuz. Rehabilitasyon için yapılması gereken çok şey var. Felç için benim yazdığım https://felc-romatizma.com/felcten-degil-bilmemekten-korkun yazısı sizin bu sorularınız için çok yardımcı olur. Şu anda en önemli konular yatak yarasının engellenmesi, eklemlerde deformite olmasının önüne geçilmesidir. Hastanın metabolik durumu stabil olunca aktif rehabilitasyona başlamak lazım. Bunun için de lütfen https://m.youtube.com/watch?v=Ad9tH-wy3YE adresindeki tv programımı seyredin. Lütfen facebook adresiniz varsa beni ekleyin: ProfDr Erbil Dursun. Ayrıca Daha detaylı konuşabilmek için sekreterimi arayıp bana ulaşabilirsiniz (0-530-3711855). Temasta kalalım. Geçmiş olsun.

  37. sedat

    Merhaba hocam kusura bakmayın rahatsizlik veriyom hocam benim de babam felç geçirdi bir buçuk sene oldu kısmı felç dediler 4 5 hastaneye goturduk faydası olmadı suan ayakları filan şiş birde sancısı çok sağ tarafdan geçirdi felci mümkünse yardimci olursaniz sevinirim hocam

  38. volkan

    merhaba hocam annem 56 yasında 24-07-2014 de beyin damarların dakı tıkanıklık nedenı ıle stent takıldı ve sonra kan pıhtı olusması sonucu beyın zarar gordu ve sag tarafı felc kaldı su an yuruyemıyor ve konusamıyor tedavı gordu ama hıc bır sonuc alamadık bıze yardımcı olurmusunuz tesekkur ederım.

    1. Ya annenizde çok ağır bir felç var ve bu durumda veya tedaviler yetersiz uygulandı. Annenizi görelim ve durumu anlamaya çalışalım. Geçmiş olsun.

  39. Suleyman Ozen

    Hocam merhaba,
    Babam 20 yılönce kalp ameliyatı oldu, şu anda kalbi %25 çalışıyor. Ellerini hareket ettiriyor fakat sol kolunu hareket ettiremiyor. Bunun sebebinin ne olabileceği konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

  40. hanife

    hocam merhaba,
    babannemin 26 temmuz tarihinde sol kolu ve bacağı uyuşmuş hemen soğuk suya tutmuş ve anlık geçmiş bize bir kaç gün sonra söyledi bizde hemen doktora götürdük doktor hastaneye yatışını yaptı yüksek şeker ve tansiyona bağlı olaraktan kısmı felç geçirmiş, beyne giden damarlardan birinde tıkanıklık varmış doktor bize çok hafif atlatmış dedi şimdi şekeri ve tansiyonu normal bir kaç gün daha yatıralım hastanede dahiliye uzmanıda bir baksın ona göre karar verelim demiş, hocam bu arada babannemin kolunda ve bacağında hiç bir uyuşukluk yok oynatabiliyor yürüyebiliyor sol yanağında sadece hafif bir şişlik var oda yavaş yavaş iniyor dizinde ve kalçasında ağrı olduğu söylüyor ama bunu ben kendimi bildim bileli söylüyor senelerdir dizlerinin ağrıdığını söylüyor, kalıcı bir hasar kalırmı babannemde şuan birsey yok hastanede yatmak istemiyor ileride tekrar felç geçirebilir mi?, birde sol tarafa inen felçmi tehlikelidir, sağ tarafa inenmi? çok teşekkürler

    1. Anladığım kadarı ile gayet iyi atlatmış. Sağ sol felcinin bazı farklılıkları vardır ama hayati risk olarak farklılık yaratmaz. Lütfen google’a yazın ve okuyun çok yardımcı olacak bilgiler edineceksiniz: Felçten değil bilmemekten korkun. Geçmiş olsun.

  41. Onur Özbay

    Merhaba. Ben 34 yaşında müzik öğretmeniyim. 2002 yılında Ege Üniversitesi Nöroşirürji Bölümü nde epilepsi ameliyatı olmuştum ve sonrasında komplikasyon sonucu sol tarafımda kısmi felç oluştu. Epileptik nöbetlere neden olan rhatsızlığımın adı Mezial Temporal Skleroz idi. O dönemden bugüne çeşitli zamanlarda fizyoterapi aldım ve evde kendime hala uygulamaktayım. İlk iki yıl çok çabuk ilerlemeler oldu ve ayağımda özellikle yürüme konusunda çok olumlu sonuçlar elde ettim. İlk birkaç ay ksnedyen ile yürürken sonrasında desteksiz yürümeye başladım. Şu an yürüyüşüm hafif sekel ve kendimi idare etmeme yetiyor. Fakat el ve el bileğimi o tarihten bu yana kullanamıyorum. Sol elimde kapatma var fakat açma yok. Sol el bileğimi kendi çabamla kaldıramıyorum. Fakat sol kolumu omuzdan ve dirsekten hareket ettirip kaldırabiliyorum. Sol elimi çalıştırabilmem aradan 13 yıl geçmesine rağmen mümkün müdür ? Bir de bu konu ile ilgili yeni tedavi yöntemleri var mıdır, varsa önerebilir misiniz ? Teşekkür ediyorum..

    1. Geçmiş olsun. Bu tür hastalarda, el-kol için toksin enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. Eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedavi ile gelişme beklenir (https://felc-romatizma.com/felcte-el-kullanimi ; https://felc-romatizma.com/zkt-felcte-zorunlu-kullanim-tedavisi-felc). Ancak tedavi sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir.

      Öte yandan hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bunu rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Lütfen facebook adresiniz varsa beni ekleyin: ProfDr Erbil Dursun. Ayrıca Daha detaylı konuşabilmek için sekreterimi arayıp bana ulaşabilirsiniz (0-530-3711855). Temasta kalalım. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
      https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot ;

  42. Murat SEN

    Hocam devamında şuan beyinde ödem olduğu ve pazartesi gününe kadar beklememiz gerektiği tarafımiza iletildi. Ödemin allah korusun şişmesi durumunda kafa tasi pencere si alacaklarını ilettikler. Sizden konu ile ilgili bilgi almak istiyorum. Son olarak İstanbul da onerebileceginiz ftr merkezi var mi? Konuşma terapist uzm. Yemek terapist uzm. Norolog bulunan bir uzman bize söylenen bu uzmanların bulunduğu tek yer Memorial Şişli hastanesi imiş annem şuan Memorial Hizmet hast. Yatıyor. Ameliyat yapan hekimimiz prof. Dr. Mehmet Reha Tolun hocamız. Onun önerisi Memorial Şişli Özel Hast. Bu fizik tedavi işleminin alinmasi. Sizin düşünceleriniz nelerdir. Biliyorsunuz anne herşeydir.

    1. Öncelikle annenizin nöroloji iel ilgisinin bitmesi gerekiyor. Felçte doğru ve yerinde yapılacak tedavilerle ilerlemeler oluyor. Annenizde mental ve algı/konuşma rehabilitasyonları çok önemli. Lütfen öncelikle https://m.youtube.com/watch?v=Ad9tH-wy3YE adresindeki tv programımı seyredin. Tüm Cevapları bulacaksınız.Ayrıca Google’a şunu yazın: Felçten değil bilmemekten korkun. Burada çıkacak yazımı çok dikkatli bir şekil de okuyun. Lütfen facebook adresiniz varsa beni ekleyin: ProfDr Erbil Dursun. Ayrıca Daha detaylı konuşabilmek için sekreterimi arayıp bana ulaşabilirsiniz (0-530-3711855). Temasta kalalım. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
      https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot

  43. Güneş için

    Merhaba ben dün suruç ta yaralanıp felç geçiren Güneş Erzurumluoğlu’nun bir yakınıyım. Durumu hakkında çok bilgim olmasa da içeriğinizi okudum ama bir patlama sonrası meydana gelen felcler hakkında bilgi vermemişsiniz. Yaşının henüz genç olduğunu düşünerek iyileşme olasılığını soracaktım. Çok fazla bilgi veremediğim için Üzgünüm ancak yanıtlarını sevinirim.

    1. Felcin durumuna bağlı. Kafa travması veya omurilik yaralanması olmuş olabilir. İki felcin birbirinden farklılıkları vardır. Web sitemde bu konularla ilgili bilgileri bulabilirsiniz. Hangi nedene bağlı felç olduğunu söyleyebilirseniz daha fazla bilgi verebilirim. Geçmiş olsun.

  44. Rfk

    Hocam babam dun aksam 19.45 de sol tarafinda uyusma hissetti derhal hastaneye gittik devlet hastanesimnde cok oyalandik babam zamanla bozulmaya basladi beyin tikanmasi sebebiyle tipa sevkettiler ilac verdiler fakat olumlu cevap vermemis bu nedenle anjiyo yaptilar basarili gecti ama olen hucreler cok fazla odem yaptigi icin kafa tasindan bir parca aldilar simdi uyutuluyor hala birden oldu babama bu olay korkuyoruz babamin durumu cok mu kotu beyni acik odemden dolayi ne yapicaz gecer mi bu arada babamin tansiyon kolestrol hastaligi yok hocam cok kotuyuz ne olur bu durumda

    1. Şu anda size bakan hemiklerinize güvenin. Google’a fleçten değil bilmemekten korkun diye yazın ve buradaki bilgileri iyi inceleyin. Babanızın durumu beyindeki lezyonun büyüklüğüne göre şekil alacaktır. Umarım en kısa sürede iyi yönde gelişmeler olur. Geçmiş olsun.

  45. özlem

    Hocam benim annem yaklasik 5ay once ayak kangiren sonucu ayagi kesildi. Bu durum onun piskolojisini cok etkiledi yataga mahkum oldu hic bir sekilde azim gosterip hareketler yapmadi. Hep yatti sonra ayak protezi yapilabilir dendi protez yaptirdik yaklasik 1 ay once ama yine hic birsey yolunda gtmedi protezlede ayagi kalkamadi vucut agrilarim var deyip kullanamadi protezi .. Ve 2gun once sabah kalktigimizda ise konusma guclugu yasadigini gorduk acil servisten yardim istedik tansiyondan dolayi dendi hastaneye goturulmedi . kendisi birde seker hastasi . ama seker ve tansiyon duzene girmesine ragmen konusma sorunu ortadan kalkmadi cumleleri cok bogucu anlasilmaz hal aliodu .ertesi gun ise sag tarafta hissizlik var kımıldatamiyo . bugun hastane yerine ozel muaynaneye goturduk . doktr 10 15gun icinde konusmasinin duzelecegini soyledi ozon tedavisi uyguladi beyin ve damar acici ilaclar igneler verdi toparlayacagini soyledi .suan konusma guclugu ve sag tarafta felclik var siz ne oneriyorsunuz . sizce nolucak . yapilan ozon tedavisi ile toparlayabilirmi . her hafta geliceksin dio . ne yapmaliyiz

    1. Ozon tedavisinin yararlı olacağını düşünmüyorum. Ancak felç için yapılabilecek pek çok bilimsel tedavi ve rehabilitasyon çalışmaları var. Geçmiş olsun.

  46. İBRAHİM HELVACI

    SAYGILI HOCACIM. BEN 17 YAŞINDAYIM BENİM ANNEM 35 YAŞINDA ŞUAN BOLU FİZİK TEDAVİ İZZET BAYSAL HASTANESİNDE TEDAVİ OLUYOR BUNDAN TEMMUZ AYININ 19 UNDA FELÇ GEÇİRDİ SOLDAN HİÇ BİR TARAFI TUTMUYORDU BİZ 55 DAKİKA İÇİNDE HASTANEYE YETİŞTİRDİK VE İĞNESİ HERŞEYİ VURULDU ANJİYOSU YAPILDI FAKAT 15 VEYA 16 GÜN YOĞUM BAKIMDA KALDI BEYİNDE 3 DAMARI TIKANDI.O YOĞUM BAKIMDAN SONRA TABURCU OLDU.SONRASINDA 3 AYDA AYAĞA KALKTI ARAYA KIŞ GİRİNCE OCAK VE ŞUBAT AYINDA ARA VERMEK ZORUNDA KALDIK FAKAT ŞUAN SADECE KOLUNDA BİR PROBLEMİ VAR. DOKTOR HEP ANNEMİ EZİYOR VE BUDA BENİM GÜCÜME GİDİYOR. SİZDEN TEK RİCAM ANNEMİN KOLU AÇILACAKMI ? SORUSU OLACAKTIR SAYIN PROFESÖR DOKTORUM..CEVABINIZI BEKLİYORUM

    1. Doktor neden annenizi ezsin? Bence arada iletişimsizlik olmuştur. Felçte kolun gelişip gelişmeyeceği muayene ile anlaşılabilir. Hekiminizle konuşun. Geçmiş olsun.

  47. Sevgi Yazar

    Kolay gelsin hocam konu biraz farklı ama çaresiz ce internette geziniyorum bişey bulurum diye babam 2.5 ay önce 3 defa peşpeşe kalp krizi geçirdi beynine oksijen gitmemis bilinci kapalı uyuyor doktorlar ümit vermiyor du ama suan ilerlemeler var hocam başta hiç bi tepki yoktu suan elini kolunu kipirdatiyor gözlerini açıp kapatarak evet Hayır sorularıma cevap veriyor gün geçtikçe elinde kolunda güç artıyor konuşmaya çabalıyor ama konusamiyor midesi ve boğazı delik solunumunu yapması için makinaya bağlı ara ara 4 5 saat çekiyorlar makinadan bozazindaki hortum konusamamasına neden olabilirmi yada babama nasıl yardımcı olabilirim konuşabilmesi için çünkü çok çabalıyor konusamayinca da ağlıyor yardimci olursaniz çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler

    1. Beyin felci geçirmiş. Dünya’da belirli bir yaştan sonra en sık görülen hastalıklardan birisidir. Geçmesi lezyonun ağırlığına ve uygulanacak tedavilerin yeterliliğine bağlı. Hastanın metabolik durumu stabil olunca aşağıdaki tedavilere başlamak lazım. Lütfen facebook adresiniz varsa beni ekleyin: ProfDr Erbil Dursun. Ayrıca Daha detaylı konuşabilmek için sekreterimi arayıp bana ulaşabilirsiniz (0-530-3711855). Temasta kalalım. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
      https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot ;
      https://felc-romatizma.com/zkt-felcte-zorunlu-kullanim-tedavisi-felc

  48. osman tetik

    hocam benim annem 2 sene önce beyin kanamasına bağlı felç geçirdi şu anda yürüme zorluğu çekiyor ve sol kolunu açmakta çok zorlanıyor bir kas var çok sert zorla açıyoruz şu anda bir devlet hastanesinde fizik tedavisi görüyor ve doktor kasa iğne vuralım kas biraz salsın demiş ama biz tereddütte kaldık. bu hususta bir fikir verebilirmisiniz.

    1. Yapılabilecek çok şey var. İyi ve doğru planlanan rehabilitasyon programları çok önemli. Kasılmalar için toksin enjeksiyonları merkezi öneme sahip. şu aşamada sizin dikkat edeceğiniz en önemli yazım şu: https://felc-romatizma.com/felcten-degil-bilmemekten-korkun ” . Burada özellikle felçli tarafın pasif hareketlerini ve germe egzersizlerini resimlerle çok detaylı olarak açıklanmış bir şekilde bulacaksınız. Ayrıca felçli hastanın nasıl yatırılması gerekir, nasıl döndürülmesi gerekir hepsi burada vardır. Şu anda en önemli konular yatak yarasının engellenmesi, eklemlerde deformite olmasının önüne geçilmesidir. Olumlu ilerlemelerin kaydedilebilmesi için yerinde ve doğru tedaviler uygulanmlalı. Farklı tedavi yöntemlerini birlikte uygulamak gerekiyor: Tecrübeli ellerde uygulanacak toksin enjeksiyonları, robotik uygulamalar, nöro-geribildirim uygulamaları. sanal gerçeklik tedavileri, ve daha niceleri. Maalesef bunlar hemen hiçbir yerde uygulanmıyor. Öncelikle şu linkimizi iyi inceleyin: https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar. Lütfen facebook adresiniz varsa beni ekleyin: ProfDr Erbil Dursun. Ayrıca Daha detaylı konuşabilmek için sekreterimi arayıp bana ulaşabilirsiniz (0-530-3711855). Temasta kalalım. Geçmiş olsun.
      Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
      https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
      https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
      https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
      https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
      https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
      https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot ;

      1. sevim

        Hocam kolay gelsin. 6 ay once anneannem felc gecirdi. Fizik tedavi ile bacagi toparladi yuruyor fakat koluna hareket gelmedi. Zkt ile ust extremitede iyi sonuclar kat ettigini soyluyorsunuz fakat biz samsundayiz. Bu tedavi nerelerde oluyor bilgilendirebilirmisiniz. Yada anneannem icin neler yapulabilir yardimci olabilirmiisiniz

        1. Lütfen öncelikle https://m.youtube.com/watch?v=Ad9tH-wy3YE adresindeki tv programımı seyredin. Tüm Cevapları bulacaksınız.Lütfen facebook adresiniz varsa beni ekleyin: ProfDr Erbil Dursun. Ayrıca Daha detaylı konuşabilmek için sekreterimi arayıp bana ulaşabilirsiniz (0-530-3711855). Temasta kalalım. Geçmiş olsun.
          Yararlanabileceğiniz diğer yazılarım:
          https://felc-romatizma.com/transkraniyal ;
          https://felc-romatizma.com/ngb-ile-beyin-dalgalarinizi-degistirebilirsiniz ;
          https://felc-romatizma.com/felc-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ;
          https://felc-romatizma.com/neden-botox-2 ;
          https://felc-romatizma.com/felcte-dans-tedavisi ;
          https://felc-romatizma.com/felcli-hastalar-icin-robot ;

          1. Nezahat Bozkuş

            Merhaba hocam babam on gun once agacdan dustu ameliyat ettiler boynunda zedelenme vardi belinde kirilma vardi suanda belden asagi ayaklari tutmuyor ikinci ameliyat olucak sanirim platin takilmasi icin.ilerleyen zamanda hocam kalicimidir bu felclik fizikle gecermi nasil olur bizi biraz aydinlatirmisiniz cok uzuluyoruz.tesekkurler

          2. Prof. Dr. Erbil DURSUN

            Eğer omurilik yaralanması fazla ise felç kalıcı olabilir. Şu anda bacaklarda hiç hareket yoksa, mesane ve bağırsak felci varsa bu işin sıkıntılı bir boyutta olduğunu gösterebilir. Ancak detaylı bir muayene ile daha sağlıklı bilgiler verilebilir. Geçmiş olsun.

  49. ayten

    Mrb doktor bey benim sevgilim 22yaşında aniden bayıldı şimdide boynunu hareket etiremiyor ve sağ kolunu parmaklarını hareket etiremiyor. Hemen iyleşmesi icin ne yapmalıyız

  50. Sultan

    Merhaba Erbil bey annem Anevrizma geçirdi 3 yıl önce ameliyattan Felçli çıktı aradan bir ay sonra ayağa kalktı sol tarafı tutmuyor fakat ayağını sürerek yuruyo fizik tedavi Görüyor hala ama doktoru sinirlerinin kesildiğini söyluyor koluna iğne batırdıgımda ve ısırdığımda hissediyor ben annemin eskiye dönmesini istiyorum sürekli ağlıyor onu gördükçe kahroluyorum

Bir cevap yazın