Serebral Palsi’li çocuk profesyonel yardım ile ulaşabileceği tam potansiyeline ulaşabilir. Ancak ebeveyn ve aile üyelerinin pozitif tutumu ve çocuğun yeteneklerine bakarak gerçekçi umutları olmalıdır.

This Post Has 11 Comments

  1. Ebru

    Mrbdoktor bey benim 4 aylık oğlum var 28 gün kuvezde kaldı sezeryen doğum yaptm doğuma girerken kalbi durdu 22 dakika beyne oksijen gitmemiş SP tanısı koydular peg takıldı ufak tefek yutmasi var sol tarafta kasılması var aspire ediyorum fizik tedavi görüyor nöbet ilaçları kullanıyor iyileşme şansı var mi

    1. Prof. Dr. Erbil DURSUN
      Prof. Dr. Erbil DURSUN

      Söylediğiniz kadarı ile ağır bir serebral palsi gibi duruyor. Her serebral palsili çocukta klinik durumuna göre bir gelişme olacaktır. Eğer tedavi yapılmazsa maalesef daha geriye gitme durumu vardır. Bu yüzden devamlı takip ve çalışma gerekir. Bebeğin şu andaki yaşına göre yapabilmesi gerekli fonksiyonları incelemek gerekir. Ayrıca muayene ile elde edilecek verileri değerlendirmek gerekir. Öncelikle çocuk doktoru görsün, gerekirse bizler değerlendirelim. https://felc-romatizma.com/serebral-palsi/ adresindeki yazılarımı detaylı bir şekilde inceleyin, okuyun. TV programlarımı seyredin. Çok yararı olacaktır. Yolunuz düşerse göreyim bebeğinizi.

  2. Nurten

    Merabalar hocam benim 3.5yasinda oğlum var spastik dipleji makaslamasi var bunun için swash aldık onun sayesinde caprazlamiyor ama kasilmalari haraket halinde fazla istambulda oturuyoruz size muaneye getirmek istiyorum ama ucretiniz nedir bu konu hakkında bilgi verebilirseniz…fazla gelmesi durumunda ücretin yardımcı olup olamayacaginiz konusunda cevap yazarsanız sevinirim …

    1. Spastik diplejik hastalarda periodik olarak toksin enjeksiyonları, gerekirse seri alçılamalar büyük önem taşımaktadır. Lütfen facebook adresiniz varsa beni ekleyin: ProfDr Erbil Dursun. Ayrıca Daha detaylı konuşabilmek için sekreterimi arayıp bana ulaşabilirsiniz (0-530-3711855). Temasta kalalım. Geçmiş olsun.

  3. masa6beni7

    Mrb hocam. Benim oğlum 4 yasini doldurdu. Sp ve su anda fizik tedavi rehabilitasyon görmüyor küçük bebegm var goturemiyorum ve oğlum gozumun onunde gunden gune elleri kolları kaskati oluyor kotuye gidiyor. Ben elimden geldiğince sadece rahatlatmak açısından masaj yapıyorum egzersiz yapttiriyorm ama bir işe yariyormu tartisilir. Sorum şu hocam rehabilitasyon gormesi sartmi
    Bir de hocam kaldgmz ilde sp.ye uygun duzeyde bi eğitim alamihor yani bi botox bi uzay terapi bile yok. Şimdiden teşekkürler

    1. Kendiniz diyorsunuz zaten gittikçe kötüye gidiyor diye. Çok zararlı olur böyle kendi haline bırakmak. Mutlaka rehabilitasyon çalışmalarına devam etmelidir. Kasılmaları çok anladığım kadarı ile toksin uygulamaları çok önemli. Yapılması gereken o kadar çok şey var ki. Öncelikle yazmış olduğum şu kılavuzu satır satır defalarca okuyup çocuğunuza uygulayın: https://felc-romatizma.com/ailelere-serebral-palsi-kilavuzu ” . Serebral palside anne ve babaya büyük görevler düşmektedir. İlk göreviniz kılavuzdaki önerileri lütfen ciddiyetle takip etmeniz. Bunlardan yola çıkarak kendiniz çocuğunuza daha iyi yaklaşabilir, terapileri kendi kendinize daha akılcı bir şekilde yapabilirsiniz. Kedi kendinize bile bazı metodlar geliştirebilirsiniz. Ayrıca ” https://felc-romatizma.com/serebral-palsi-tedavisinde-dikkat-edilecek-noktalar ” çok önemli. Bana https://felc-romatizma.com adresindeki iletişim numaralarından ulaşabilirsiniz. Varsa eğer beni Facebook’dan da ekleyin ki istediğiniz zaman daha kolay bir şekilde bana ulaşın: ProfDr Erbil Dursun. Geçmiş olsun.

    2. Ayrıca daha detaylı konuşabilmek için sekreterimi arayıp bana ulaşabilirsiniz (0-530-3711855).

  4. firdes

    bu hastalık için ameliyat önerilir mi ? faydası var mıdır?

    1. Serebral palsinin tedavisinde ameliyata çok dikkatli bir şekilde karar vermek gereklidir. Bu hastalıkta ameliyat yapılacaksa mümkün olduğunca geç dönemde, çocuk ergenliğe ulaştığında yapılmalıdır. Serebral palsinin tedavisinde pek çok yöntem bulunmakta olup tek bir tedavi doğru değildir. Lütfen web sitemizi detaylıca inceleyiniz.

      1. vildan can

        merhabalar hocam s.a ben çanakkale bigadan size ulaşabildim ben 21 yaşında ikiz annesiyim 2013 de kızlarım oldu ama 28 haftalık oldular 2 ay küvezde kaldılar yaşam savası çok versiler ve hayata tutundular ıkısınınde anne karnında hidrosefalisi varmış fakat bıuz anlamadık ılk olan kızımı 6 aylıkken salıncaktan düşürdüm kaza sonucu yanlışlıkla ve cocugum o anda beyın kanaması geçirmış dedıler çannakkalkede 1 hafta kaldık çıktık ııı dedıler ama kafasındak kanaması bıtmeden çıkarmışlar cocugum 1 aay sonrasında havale geçırdı ateş yoktu hıç oleyce bayıldı çanakkale faklan derken ıstanbula götürdülk gece 3 arsında fenalaştı ve daha sonrasında doktor arkadaşalrınız yogun bakıma alıp gözlemledıler fakat yutmayı unuttugu ıcın trakeostomı açtılar babaının ımzasıyla vp şant takıldı oradan su ıdrar yoluyla bosaltılıyo ve burnunda sonda takılıydı daha sonrasında 2 kere akcıgerlerıne mama kaçtıgı ıçın göbegıne pg taktılar suan kızım suuru kapalı kendını bılmeden yatıo ve bacakalrınıda can acısına hep çektı bacakalrıda kollaeına degıo ellettırmıo aglamaya baslıo kasılmıs artık yanı eşim rehabılıtasyona ızın vermıo doktorlar benım kızıma ölcek deıklerı ıçın babasıda ölecek kızımız en azxından acı çektırmeyelim dıo ben buna razı gelmıorum ne yapacagımıda bılemıorum size ulşamak gibi bi şansım varsa ççççooooooooook sevinirimn

        1. Öncelikle eşinizi ikna etmelisiniz. Aile tedaviye katılmıyorsa bizlerin yapabileceği pek bir şey kalmaz.

Bir cevap yazın