Yapılan çalışmalar, AFO kullanımının felç ‘li hastaların yürürken dizlerini bükerek yürümelerine yardımcı olduğunu bildiriyor. En son Gatti ve arkadaşlarının 10 felçli hastada yaptıkları çalışmada, AFO’nun salınım fazındaki felçli uzva daha fazla diz bükülmesi sağladığı, ayrıca yürüme hızını ve adım uzunluğunu artırdığı saptanmıştır.
hocam meraba . babam da bel fıtığı rahatsızlığı var . yaklaşık 9 10 yıldır. 1 senedir ayagına vuruyo yürümesi degişti . ameliyat diyorlar olmak istemiyo borcumuz var. ne yapmamız lazım hangı tedaviyi öneriyosunuz. afo denılen yurumeyı kolaylastıran alet var . onu kullanmasında bır sakınca olur mu. 49 yasında ve daha kötuye gıtmesinden korkuyoruz. ne yapmamız lazım sizce . teşekkürler.
Bel fıtığında ilerleyici güçsüzlük olduğunda ameliyat yapılmalı. Eğer AFO kullanmak zorunda kalmış ise zaten kısmi bir felç gelişmiş demektir. Bel ağrısı ve bel fıtığı konusunda bilgi sahibi olmak için lütfen şu yazımı okuyunuz: ” http://www.medimagazin.com.tr/authors/erbil-dursun/tr-bel-agrisi-72-52-3314.html “. Geçmiş olsun.
hocam iyi günler babam 5 ay önce trafik kazası geçirdi omur ilikte ve ayagında kırık vardı şuan fizik tedaviye başladık yeni yeni ayaklarını oynatmaya başladı sizce zamanla yürümeye başlarmı yada ne nekadar zaman yürür cevaplarsanız sevinirim teşekürler
Geçmiş olsun.
Omurilik felcinde yapılabilecek pek çok tedavi vardır. En önemli konuların başında mesane (idrar kesesi) felcinin tedavisi gelir. Hastanın fonksiyonel durumunu, yürüyüp yürüyemeyeceğini söyleyebilmek için zedelenmenin derecesi hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Bu da detaylı bir muayene ile ortaya konulabilir.
sayın hocam ben 10 yıl önce kısmifelc geçirmiştim hala sol yanım tutmamaktadır baston ilen yürüğüş yapmaktayım ama sol kolum hic çalışmaz 4 veya 5 kez botoks yapıldı 8.10 ay ara ilen ilk kinde çok iyi rahatlamıştım sonrasında bilgi alamadım değerli hocam ne olur benim bu durumum yaşım 63 oldu saygılarımla Ahmet Aksoy
Tedaviye devam etmeliyiz. Botox enjeksiyonlarının yapılma nedenlerinin en önemlilerinden biri de hastanın rahatlamasını sağlamaktır. Lütfen 90-530-371 18 55 numaralı telefondan randevu alınız.
Geçmiş olsun.