Felç, serebral palsi, multiple skleroz gibi hastalıklar sonrasında, kırık sonrası rehabilitayonda ve obezlerde yararlanılan yer çekimsiz ortam yürüme eğitimini içeren (uzay tedavisi) haber programlarını aşağıdaki linklerden izleyebilirsiniz.

http://tvarsivi.com/player.php?i=2012030216894

http://tvarsivi.com/player.php?i=2012030187625

http://tvarsivi.com/player.php?i=2012030332009

felc-nasa

This Post Has 6 Comments

  1. Aydoğan Enginer

    10YILIAŞKIN SOL HEMİPLEJİ HASTASIYIM YANİ SOL TARAFIMDAN FELÇLİYİM ARADAN ÇOK UZUN BİR SÜREÇ GEÇMESİNE RAĞMEN BENİM ESKİ SAĞLIĞIMA SOL TARAFIMIN ESKİ FOKNSİYONUNA DÖNME ŞANSI OLABİLİRMİ LÜTFEN BİLGİLENDİRİNİZ
    SAYGILARIMLA

    1. Geçmiş olsun. Öncelikle web sitemizdeki “felç” bölümünü incelemenizi öneririm. Burada hemen tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Üstğnden yıllar geçmiş olmasına rağmen, felçte spastisite dediğimiz kasılmaların tedavisi çok önemli olup yürüyüşün gelişmesinde çok faydalıdır. Felç ‘te hasta yürüyor olsa bile, yürüyüş kalitesi yetersiz olabilir. Birçok hastada çok tehlikeli yürüyüş şekilleri gözlüyorum. Örneğin hastanın ayağı dışarı dönük şekilde ise bu hastanın düşmesinde büyük bir risktir. Ayrıca hastanın yürüyüş hızında belirgin bir azalma söz konusu olabilir; bu sorunları yapılacak birçok tedavi ve rehabilitasyon ile geliştirmek gerekebilir. Felç ‘te (hemipleji, inme), el-kol için botox (botoks) enjeksiyonları ve zorunlu kullanım tedavisi başta olmak üzere uygulanacak tedaviler önem taşır. ÖZellikle el-kol gelişimi için beynin elektrikle uyarılması çalışmalarında olumlu sonuçlar yayınlanmaktadır. Hele ki eğer hastamızın el bileğinde ve parmaklarında 10 derecelik bir hareket varsa, tedaviler ile büyük gelişmeler beklenir. Ancak tedaviler sadece hareket gelişimine dair yapılmaz. Bu hastalarda kasılmaların verdiği rahatsızlığın giderilmesi ve bazı durumlarda hijyenik nedenlerden dolayı da tedavi/rehabilitasyon gerekir. Ayrıca omuzda olan ağrı da felçte en önemli problemlerden birisidir. Diğer taraftan, birçok başka sistemde de sorunlar olabilir. Örneğin mesane felci, yutma fonksiyon bozukluğu, hafıza, dikkat gibi mental bozukluklar karşılaşılabilecek sorunlardandır. Bunların hepsi dikkatlice ele alınmalıdır.

  2. Mehmet

    Merhabar Hocam.

    Yasım 50. Yaklaşık 2 yıldır, özellikle kıs aylarında ayaklarım asırı üşüyor.
    Isıtamiyorum.
    Bilgi verebilir mısınız ?

    Selamlar,

    1. Bu durum genellikle yapısal bir sorundur. Eğer damarlarla ilgili bir sorun yoksa önemli bir problem değildir. Bu durum muayene ile anlaşılabilir. Eğer damarlarla ilgili bir sorundan kuşkulanırsa daha ileri tetkikler gerekir. Geçmiş olsun.

  3. sayın hocam benim bellim çok ağrı yapıyor vede bacaklarımın topuklarıda ağrıyor çalışırken ve dinlendiği zaman da ağrı yapıyor ama ortabiye gitti kireşlenme ve et sıkışması dedi ama sizçe nedir bana bir cvp yazabilirmisniz saygılar dilerim iyi geceler

    1. Bel ağrısı çok karışık bir konudur. Çoğunlukla teşhis konulamaz; bel ağrısının özellikli bir nedeni bulunamaz. Ancak bel ağrılarının %90 kadarı mekanik nedenlere bağlıdır. Bunun dışında romatizma, enfeksiyon, kemik erimesine bağlı kırıklar gibi nedenler bel ağrısından sorumlu olabilir. Öncelikle iyi bir muayene şarttır. Buna göre uygulanacak dikkatli tedaviler, hasta eğitimi, sabırlı takipler ile sonuca ulaşmak olanaklıdır. Lütfen 0-530-3711855 numaralı telefondan randevu alınız. Geçmiş olsun.

Bir cevap yazın